Фурор на Ксандриния Капелова и танцовите двойки на “Ксани денс” в ред състезания

Публикувано на пн, 27 юни 2016
826 четения

Очарователната болярка Ксандриния Капелова (“Ксани денс”) и нейният партньор Христиан Въгляров (“Киара-Н”) и този сезон покоряват танцовия подиум на международни и национални състезания по спортни танци. Абсолютните трикратни шампиони на България за 2015 г. продължават да жънат успехи и през новия сезон и в по-високата възрастова категория юноши мл. възраст.
Ксани и Хриси се представиха на Международния шампионат по спортни танци във Варна, кръг от световната ранглиста. В категории Junior 1+2 Basic Латина и в Junior 1 Open Стандарт са на първо място, а в Junior 1+2 Basic Стандарт и Junior 1 Open Латина са на второ. В две от категориите участва и друга двойка на “Ксани денс” Габриела и Християн Йорданови, които заеха съответно шесто и седмо място. Ксандриния и Християн достойно представиха България и в Международен турнир по спортни танци от календара на Световната федерация по спортни танци в Солун. Те се класираха на първо място в категории Junior 5 Dance Латина и Junior 5 Dance Стандарт, в Junior 1 Open Латина са втори. 12-годишните Ксани и Хриси премериха сили и с 15-годишните юноши в кат. Junior 1+2 Open Стандарт, където се класираха четвърти. Малката двойка на клуба Петър Енчев и Деница Дойчева зае седмо място в категория деца стандартни танци и девето в категория латиноамерикански. В категория Junior 3 Dance Латина Габриела и Християн Йорданови са седми, Силвия Дойчева и Цветомир Дрънкарев – 12-и. В Junior 3 Dance Стандарт Габриела и Християн Йорданови се класираха на четвърто място, а Силвия Дойчева и Цветомир Дрънкарев – на девето.
После Ксандриния и Христиан грабнаха златото в категория 13С в Открит турнир по спортни танци в Плевен. Участието им в Купа България Плевен 2016 в категория ЮМВ бе оценено от българските съдии с второ място на стандарт и трето на латина. Габриела и Християн Йорданови се пребориха с част от конкуренцията в категория клас 13Е и завоюваха бронз. В Казанлък на републиканското лично/отборно първенство по спортни танци Ксани и Хриси завоюваха златните медали в клас 13С. Танцьорите участваха и в Купа “Долината на розите и тракийските царе”, където се състезаваха наравно с юноши до 15 г. и се класираха на първо място в стандартните танци и второ място в латиноамериканските танци. На открития турнир в Казанлък в клас 13Е Габриела Йорданова и Християн Йорданов станаха седми, а Светомир Дрънкарев и Силвия Дойчева са осми. Ксандриния и Христиан продължиха със състезателния маратон и в Ст. Загора, където се проведе Зоново първенство по спортни танци. Двойката безапелационно грабна златото в клас 13С. Така децата, макар още дванадесетгодишни, успяха да наберат нужните точки за по-горния клас “В”. Габи и Хриси се класираха в клас 13Е на четвърто място. Ксани и Хриси се представиха успешно и в Открит турнир по спортни танци и Купа Несебър със златни медали и купи и в двете категории ЮМВ Латина и Стандарт. В същите категории Габриела и Християн Йорданови заеха съответно пето и шесто място, а в Открития турнир в категория клас 13Е – четвърто място. Двойките на КСТ “Ксани денс” с треньор Николинка Колева провеждат усилени тренировки в залата на клуба за участие на държавното първенство по спортни танци I ранг в Албена.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново