“Локомотив” представи 24 футболисти за новия сезон в Първа професионална футболна лига

Публикувано на пн, 25 юли 2016
413 четения

Горнооряховският “Локомотив” официално бе представен за новия сезон пред феновете си в събота. 24 са футболистите, с които клубът ще търси утвърждаване в Първа професионална футболна лига. От игралите за “Локо” в миналото първенство в сегашната група са Милен Желев, Мариан Иванов, Атанас Фиданин, Йордан Апостолов, Симеон Мечев, Антоний Балъков, Красен Трифонов, Димитър Байдаков и Тихомир Кънев. Отново ще облекат черно-бялата фланелка Милен Савов, Янаки Смирнов и Любомир Генчев, които се завръщат в клуба след едногодишно отсъствие. Новите попълнения са тримата вратари – Стефано Кунчев, Николай Банков и Ивайло Сайков, както и Николай Дичев, Мартин Кавдански, Стефан Цонков, Димо Атанасов, Владислав Узунов, Николай Христов, Венцислав Керчев, Виктор Шишков, Георги Каранейчев. Отборът ще бъде воден от старши треньора Ангел Червенков, с помощници Даниел Червенков и Милчо Сирмов. Треньор на вратарите е Тодор Попов.
След официалното представяне “Локомотив” изигра последната си контрола, в която записа успех с 2:0 срещу традиционно неудобния “Ботев” (Гълъбово). За победители се разписаха Красен Трифонов и Венцислав Керчев. Домакините започнаха с Кунчев, Желев, Кавдански, Керчев, Атанасов, Апостолов, Мечев, Кънев, Каранейчев, Смирнов и Красен Трифонов, извел отбора с капитанската лента. През втората част в игра постепенно влязоха вратарят Банков, Фиданин, Савов, Дичев, Узунов, Байдаков, Генчев и Балъков. Железничарите наложиха териториален превес и владееха топката, но най- силните им минути бяха през втората част на първото полувреме и в края на мача, когато демонстрираха много хубави отигравания.
В 18-ата минута Тихомир Кънев не успя да вкара от упор, а след изпълнения корнер отново намери топката и пак стража на гостите Радев се прояви. В 21-ата минута пак Кънев шутира от въздуха, а две по-късно “Ботев” отправи единствения си точен удар преди почивката, чрез Георги Кирилов, принудил от движение Стефано Кунчев да се намесва. Вратарят показа рефлекс и боксира топката, летяща на сантиметри под напречната греда. Малко по-късно Янаки Смирнов подаде топката на Каранейчев, но той не я овладя добре. Последваха разминаване на Кънев и нов пропуск на Каранейчев, което запази нулевото равенство през първото полувреме. Втората част започна с по-активни действия в атака на тима от Гълъбово и удар, минал край вратата на Кунчев. Влезлият като резерва Виктор Шишков нанесе първия изстрел с глава за “железничарите” и отново вратарят на гостите бе на мястото си. В 61-ата минута Желев отне топката в средата на терена и намери влизащия на скорост Трифонов, които стреля по диагонала и откри резултата. След още няколко минути Трифонов нанесе нов удар, но този път над вратата. Виктор Шишков можеше да удвои резултата, но изведен на чисто навлезе навътре, вместо да стреля, скъси си ъгъла и вратарят на “Ботев” изби. Последваха още два- три сериозни пропуска на Шишков, който определено нямаше ден. В 90-ата минута Генчев центрира меко към Байдаков и принуди бранител да чисти в корнер. След изпълнението му Венци Керчев с глава се разписа за 2:0.
“Добра проверка в подходящ момент, независимо от горещото време. Всички футболисти получиха шанс за изява, въпреки че в края на подготовката са доста уморени. Въпреки старанието и пълния контрол на мача, нямаше нужната ефективност на предни позиции и пропуснахме немалко голови възможности. Личеше повечко емоционалност сред играчите, отколкото концентрация и ефективност. Имаме обаче цяла седмица на разположение, за да подредим нещата и да бъдем в пълна готовност за първия мач в “А” група”, коментира старши треньорът Ангел Червенков.
Фланелка в черно-бяло райе и черни гащета ще е официалният екип на “Локомотив”, който бе представен преди контролата. Резервният е в червено-черно и бели гащета. Вратарите са изцяло в оранжево и изцяло в резида.
Георги ГЪРЕВ
сн. Пламен ИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново