Силни съперници за ВТУ на европейското университетско първенство по баскетбол 3х3

Публикувано на пн, 25 юли 2016
378 четения

В група А попадна отборът на Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий” в първата фаза на европейското университетско първенство на баскетбол 3×3 в Хърватия. Надпреварата в Риека приема общо 22 тима при мъжете и 13 при жените. Отборът на ВТУ в състав Евгени Иванов, Антонио Станков, Антон Диков и Деян Денчев – всички студенти от специалност “Педагогика на обучението по физическо възпитание”, си осигури правото да участва в надпреварата, след като спечели държавното студентско първенство през март.
Нашите баскетболисти имат за съперници отборите на университета Риека, Националния институт по физическо обучение и спорт в Букурещ, университета Виталтас Магнус в Литва, университета в Приморска от Копер и университета в Ниш. Двубоите в груповата фаза се играха през уикенда, финалът на европейското ще се проведе днес.
Отборът е воден от преподаватeля от висшето учебно заведение в лицето на доц. д-р Милена Алексиева. Шампионатът в Риека е квалификация за Световната лига, която е планирана за периода между 21 и 23 октомври и ще бъде в китайския град Ксиамен.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново