“Локомотив” (Горна Оряховица) отстъпи с 2:0 на ЦСКА-София

Публикувано на пн, 29 авг. 2016
261 четения

Пети пореден мач без победа записа в елита “Локо” (ГО), който падна с 2:0 при гостуването си на ЦСКА-София и слезе на предпоследното място в класирането. Мачът бе дебютен за новия треньор на домакините Едуард Йорданеску.
Още в началото последва центриране в наказателното поле на гостите, Милен Желев обаче изчисти в корнер. В 4-ата минута бе и първият реален шанс за ЦСКА. Давид Симао получи отляво и пусна успореден на голлинията пас, но никой от нападателите в червено не успя да засече. Последва принудителна смяна за ЦСКА. Контузеният Диого Виана отстъпи мястото си на Станислав Маламов.
Удар на Арсенио от близо 25 метра мина покрай вратата в 13-ата минута. Шанс за ЦСКА-София имаше малко след това при включване на Недялков по левия фланг, което завърши с остро центриране в наказателното поле, където обаче бранител на гостите изчисти в корнер.
В 27-ата минута “Локо” (ГО) направи първи опит за удар към вратата на домакините, отправен от Симеон Мечев, но топката мина далече от целта. Страхотен пробив предприе Арсенио Нунеш отляво, който предостави топката на Борис Галчев, но капитанът на червените не успя да засече и да отправи удар. В 36-ата минута Нунеш бе изведен отлично в наказателното поле, но падна след леко съприкосновение с Милен Желев. Реферът Никола Попов обаче бе категоричен, че наказателен удар няма.
Последва нова възможност за ЦСКА-София – Борис Галчев стреля от далечна дистанция, но със сетни усилия Николай Банков успя да избие в корнер. В 41-ата минута последва нов пропуск на Галчев. Арсенио Нунеш сложи топката на главата на Галчев, но от четири метра капитанът на ЦСКА не успя да намери рамката на вратата.
Така продължи и второто полувреме. В 54-ата минута Арсенио отправи диагонален шут, но Банков отново бе на мястото си и спаси. Хубав удар отправи Кулма от средна дистанция, но топката профуча покрай вратата.
Логичното се случи в 66-ата минута – Густаво Кулма изведе ЦСКА-София напред след пробив и асистенция на Стойчо Атанасов. Бранителят преодоля с лекота свой противник отдясно и изведе прецизно Кулма, който с мощен шут от малък ъгъл резлизира първия си гол за ЦСКА-София – 1:0. Ангел Червенков опита със смени да промени нещата на терена, но това не се получи. Осем минути преди края обаче Димо Атанасов получи втори жълт и червен картон за непозволено спиране на Сами Аясс и “железничарите” доиграха мача в намален състав.
В 94-ата минута секунди Кирил Десподов от домакините надбяга Желев и стреля, но Банков спаси. В последните секунди на мача обаче Борислав Чорбаджийски засече центриране от корнер и оформи крайното 2:0.
“Локомотив” (ГО): Николай Банков, Милен Желев, Мартин Кавдански, Венцислав Керчев, Димо Атанасов, Йордан Апостолов, Симеон Мечев, Красен Трифонов (77 Георги Каранейчев), Тихомир Кънев (69 Владислав Узунов), Янаки Смирнов, Николай Христов (84 Любомир Генчев).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново