Младшата възраст на “Етър” разби с 5:2 “Локо” (ГО)

Публикувано на пн, 29 авг. 2016
192 четения

Юношите младша възраст на “Етър” разбиха с 5:2 “Локомотив” (ГО), а старшата завършиха 3:3 в контролни срещи, играни в Самоводене.
В първата среща за деня играха старшата възраст на двата отбора. Мачът бе оспорван, като двата отбора си поделиха по едно полувреме. “Локомотив” взеха надмощие в началото и в 15-ата минута поведоха с 0:1. “Етър” отговориха веднага с гол на Христомир Дончев, който с далечен удар изравни резултата – 1:1. В рамките обаче на десетина минути в края на полувремето “железничарите” доведоха резултата до 1:3.
Втората част бе за “болярите”, като те натикаха футболистите на гостите в собствената им половина. И резултатът не закъсня. В 49-ата минута с чудесен удар Георги Денев намали резултата на 2:3. Натискът продължи и пет минути преди края авторът на първия гол Христомир Дончев изравни – 3:3.
Освен титулярите от набор 98-99 г. в срещата добре се включиха и няколко футболисти от набор 2001 – Филип Георгиев, Стоил Стефанов, Бранислав Ботев, Светослав Козарев, Ерай Алков, Георги Йорданов и вратарите Георги Недков и Стефан Петров (р. 2002).
Във втората среща съперници бяха младшата възраст на двете школи. Тук “виолетовите” показаха безкомпромисно, че са по-класният тим. Срещата започна с кратко тактическо проучване, но домакините бързо взеха нещата в свои ръце. Още в 6-та минута Николай Кабакчиев матира вратаря на гостите за 1:0. Срещата продължи с натиск на “Етър”, но въпреки надмощието, нов гол така и не падна.
Втората част започна вихрено за “болярите” и още в 45-ата минута Анджело Глузов отбеляза за 2:0. С нови два гола за своя хеттрик в мача се отличи Николай Кабакчиев за 4:0. Още положения за гол сътвориха в тази част на срещата домакините, но удари на Николай Стойков и Стоил Стефанов минаха покрай гредата. Една грешка в защитата позволи на “Локомотив” да намали резултата на 4:1, а няколко минути по-късно вратарят на “Етър” Георги Недков изчисти една топка в тялото на негов съотборник и тя посети за втори път мрежата – 4:2. В последната минута обаче и “железничарите” си отбелязаха автогол за крайното 5:2.
И тук към набор 2000 добре се включиха в мача и няколко футболисти от набор 2001 – Николай Лазаров, Стоил Стефанов, Кристиян Радойчев, Алекс Паунчев, Валери Стоянов, Анджело Глузов, Христо Кьомеров, Ростислав Узунов, Асен Асенов и вратарите Георги Недков и Стефан Петров (р. 2002).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново