“Локомотив” (ГО) загуби от “Литекс-2” с 1:2

Публикувано на вт, 10 май 2016
189 четения

Локомотивци паднаха с 1:2 в домакинството си срещу силния тим на “Литекс-2” в поредния кръг на “Б” група. Куп основни играчи бяха наказани и контузени и това принуди треньора Томаш да излезе с прекроен състав, като в центъра на защитата бяха Димитров и Харизанов, по фланговете Сандо и Фиданин, а като титуляр за първи път от доста време започна Байдаков. Гостите пък бяха с куп основни футболисти.
Играта до почивката бе предимно в центъра, но ловчанлии атакуваха по-опасно. В 30-ата минута Десподов бе изпуснат отляво и изведе Йонсен, но вратарят Колев спаси. За локомотивци удар на Кънев с глава мина край гредата.
В 40-ата минута Кирил Десподов от фаул майсторски завъртя топката в мрежата – 0:1. Влизането на Красен Трифонов след почивката сериозно раздвижи играта и мачът стана двуостър. В 48-ата минута Фиданин поиска дузпа в наказателното поле, а за “Литекс” силен удар на Нунеш бе избит от вратаря. В 53-ата минута Йонсен излезе сам, но би в тялото на Колев, а малко след това негов удар срещна напречната греда.
Горнооряховци натиснаха и потърсиха промяна. След центриране на Трифонов Иво Харизанов от чиста позиция пропусна да изравни, но това стори резервата Алексиев в 68-ата минута с глава след ново центриране отляво на Трифонов.
Не се знаеше как ще завърши този мач, ако в 79-ата минута вратарят Колев не бе решил да лъже Йонсен и даде къс пас на Фиданин. Той пък се подхлъзна и необезпокояваният Йонсен вкара за 1:2. В самия край Ерик Почански по чудо не изравни.
След мача наставникът на “Литекс” Любослав Пенев подмина на бърз ход представителите на медиите. Треньорът на “Локо” Александър Томаш бе учуден, че неговите играчи са били стъписани в началото. “Да, “Литекс” е добър отбор, има класни играчи и добри изпълнители, но и ние показахме тактическа дисциплина и футбол. Съставът ни е осакатен, няма 5-6 играчи, но това не ни оправдава. Амбициите ни остават, но просто някои от играчите трябва да повярват”, заяви Томаш.
“Локо” (ГО): Колев, Фиданин, Сандов, Димитров (61 Алексиев), Мечев, Суда, Михайлов (88 Балъков), Почански, Харизанов, Байдаков (46 Трифонов), Кънев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново