“Локомотив” (ГО) обърна с 4:3 “Пирин”

Публикувано на пн, 15 май 2017
121 четения

“Локомотив” (ГО) победи “Пирин” с 4:3 в последен мач от редовния сезон на втората осмица. Домакините прекъснаха серия от четири поредни двубоя, в които не бяха вкусвали успеха. Гостите от Благоевград бяха на другия полюс – не бяха губили в пет поредни срещи. След победата локомотивци събраха 30 точки, но останаха последни и в баражите за оцеляване ще срещнат “Славия”.
Доста промени направи наставникът на “Локо” (ГО) в срещата с “Пирин”. Като титуляри се появиха някои от твърдите резерви като вратаря Стефано Кунчев например. В отсъствието на Фиданин и Желев с капитанската лента излезе Ники Христов.
Двубоят в Горна Оряховица мина през няколко обрата. Домакините започнаха много активно и в 16-ата минута след центриране от корнер Цонков с глава отбеляза за 1:0. След гола те се прибраха и гостите на свой ред натиснаха. Добра намеса на Кунчев предотврати изравняване. То обаче стана факт пет минути преди почивката. Благов направи 1:1 след поредица от удари и меле в наказателното поле.
Второто полувреме беше много по-интересно и наситено с положения и голове. Домакините излязоха с една промяна в състава. На мястото на Ндонг се появи Красен Трифонов. Началото бе добро за гостите, които успяха да постигнат пълен обрат в резултата с гол на Станислав Костов в 51-ва минута.
“Локо” възстанови равенството с втори гол на Цонков в 58-та минута. Надмощието на домакините се реализира чрез още два гола на Ндонгала и Муса. В 78-ата минута Аристоте Ндонгала покачи на 3:2 след красиво изпълнение. След това влезлият по-рано на смяна Иван Цветков реализира, но попадението му бе отменено заради спорна засада.
Домакините поведоха с 4:2 след гол на Софиан Муса в 86-ата минута. Иван Цветков обаче не бе казал последната си дума. Ветеранът върна един гол за “Пирин” още в следващата атака и резултатът стана 4:3 за “Локомотив”, а в добавеното време Иван Цветков пропусна да засече топката на голлинията.
“Локомотив”: Кунчев, Керчев, Цонков, Амброуз, Джоман, Ндонгала, Узунов (71 Л. Генчев), Бен Отман, Ндонг (46 Трифонов), Христов, Муса.
Първенството в Първа лига навлиза в третата си фаза. “Локо” ще посрещне “Славия” на 18 май, а след това ще гостува на “Овча купел”. Загубилият ще се срещне със загубилия от другата двойка опашкари – “Нефтохимик” и “Монтана”. Отново след два мача при разменено гостуване ще се определи кой изпада директно и кой ще се бори за оставане на бараж с третия от Втора лига.

Александър Димитров:
“Вярваме, че ще се спасим”
Вкарахме един гол повече от съперника, поздравявам всички играчи, които участваха в срещата, коментира след мача с “Пирин” старши треньорът на “Локо” (ГО) Александър Димитров.
Времето беше страхотно, имаше 7 гола и много положения, стана хубав мач преди баражите. Искам играчите ни да са по-агресивни и по-дисциплинирани, каза Димитров. Не искам тяхното представяне да е на приливи и отливи. Има школувани, добри футболисти, те трябва да повишават нивото си, а не да имат и спадове в играта, да не играят на настроения. Футболистите имат висок потенциал, а мястото на тима в таблицата не му отговаря. Трябва да се опазим от изпадането, вярваме в това и работим за това. “Славия” са млад отбор, развиват се в правилна насока, тъжно ми е, че трябва да се противопоставяме по този начин, но ние трябва да се съобразим с това, каза още Александър Димитров.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново