“Лайтс” – “Тера Трак” и “Табако Трейд” – “Епъл” на полуфиналите

Публикувано на ср, 5 февр. 2020
162 четения

Четири отбора останаха да спорят за първото място в зимния турнир в ДКС “Васил Левски”. Днес те ще премерят сили на полуфиналите, като от 18:00 ч. играят “Лайтс” и “Тера Трак”, а от 19 ч. – “Табако Трейд” срещу “Епъл”.
Истински дъжд от голове се изсипа по време на четвъртфиналните мачове. Те започнаха с разгромното 8:0 за “Епъл” срещу “Медиана”. Тимът от Джулюница, в който са събрани юноши от великотърновската и горнооряховската футболни школи, тръгна мощно и до 11-ата минута водеше с 4:0 с по две попадения на Георги Иванов и Даниел Димитров. Почивката дойде при 5:0, след като се разписа и Дончо Дончев. През втората част Даниел Димитров вкара още два гола и с актив от 11 вече е начело сред стрелците в турнира, а осмия гол добави Людмил Петров.
“Табако Трейд” също бе категоричен и записа 6:0 срещу “Панорама” (Елена). Исмаил Мастънов откри резултата в 8-та минута, а малко преди почивката за игра с ръка бе отсъдена дузпа, която Борислав Иванов превърна в 2:0. С още два гола през второто полувреме Исмаил Мастънов покачи на 4:0 и събра осем в личната си сметка. Николай Иванов и Александър Миланов фиксираха крайното 6:0 за тръмбешчани.
Полуфиналист стана и “Тера Трак”, който много трудно елиминира “Стима” с 1:0 в най-оспорвания четвъртфинален мач. Петко Петков пропусна три отлични възможности да отбележи гол с глава за “Стима”, празната врата не улучи Георги Георгиев. Али Кязимов обаче бе точен за “Тера Трак” в 34-та минута и изпрати тима си напред.
Много оспорван бе и двубоят между “Лайтс” и “Булевард”, които решиха спора чак към края. Бисер Пенчев изведе великотърновци в 19-ата минута, но в 25-ата Кристиян Костадинов върна тръмбешчани в играта с ефектно изпълнение от въздуха. Красимир Гавазов отново изведе “Лайтс” напред за 2:1 и последва размяна на атаки, преди в 37-та минута Тодор Чирпанов да покачи на 3:1. Попадението окончателно реши мача, а Бисер Пенчев и Ивайло Петров в последните две минути на двубоя оформиха крайното 5:1.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново