Николай Момъков донесе медал за “Локомотив” от държавното

Публикувано на ср, 5 февр. 2020
105 четения

Горнооряховският “Локомотив” се задоволи само с един медал – бронзов, и едно пето място от държавното лично първенство по свободна борба за момчета. Клубът по борба бе домакин в продължение на 4 дни в зала “Никола Петров” и получи висока оценка за организацията. 153 състезатели при класиците и 188 в свободния стил си разпределяха медалите.
Николай Момъков донесе медала за “Локомотив” в най-конкурентната категория в свободния стил – 57 кг, където, освен че бяха събрани най-много на брой момчета, имаше и изравнени сили. Момъков тръгна с три категорични победи. В първата среща тушира Юсеин Юсеин от Хасково, последваха две победи с технически туш – над Ерай Кямил от Разград и Бранимир Георгиев от Гълъбово. Полуфиналът обаче го изправи срещу най-сериозния съперник и бъдещ шампион – Калоян Атанасов от “Берое”. Николай отстъпи и трябваше да се бори за 3-5 място с Берк Искандер от Хасково. Последва нова победа с технически туш и медал за Момъков.
Мартин Милев се бори за медала в кат. 41 кг, но остана пети. Той също тръгна добре, побеждавайки с туш съперници от Стара Загора и Варна в първите два кръга. В третата среща обаче загуби от Димитър Бисерков от Сандански, който впоследствие стигна до финала и остана втори. За бронзовия медал Мартин се изправи срещу Николай Стефанов от АСК “Сливен”, но загуби срещата.
За най-техничен състезател бе обявен шампионът в кат. 75 кг Кристиян Кръстев от “Черноморец” (Бургас). Купата му бе връчена от зам.-кмета Стефчо Алипиев. Генералният секретар на БФБ Валентин Райчев пък връчи купата за най-резултатен борец на Калоян Атанасов от “Берое” в кат. 57 кг.
Първите два дни на първенството бяха за класиците, където клубовете от региона нямаха представители. След две седмици Горна Оряховица и спортна зала “Никола Петров” са домакини и на държавното лично първенство по борба за момичета.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново