“Хемус” откри новия сезон с игри и демонстрация

Публикувано на чт, 19 сеп. 2019
79 четения

“Хемус таекуондо център” започна новия сезон с демонстрация по бойни изкуства. Първи откриха най-малките възпитаници с изпълнението на таекуондо танц и базова техника. След тях напредналите демонстрираха различните дисциплини на таекуондо – форма, самозащита, чупене. Двойката състезатели Мартина Димитрова и Йордан Добрев показаха пред всички новата дисциплина в таекуондо фристайл. Съчетание от елементи на таекуондо като отскоци на 540 градуса във въздуха със завъртане. Всичко това с подходяща хореография и музика. Само преди дни двойката спечели бронзов медал от XXI Балканско първенство по таекуондо.
На демонстрацията беше обявен прием на нови членове в “Хемус таекуондо център” и графика за тренировки. Посетилите демонстрацията получиха талон за едномесечен безплатен абонамент за тренировки. Демонстрацията завърши с изпълнението на бойното изкуство Йайдо – работа с катана (меч), демонстрирано от Румен Димитров.
Изпълненията бяха наблюдавани от много родители и фенове на бойните изкуства. В редиците на зрителите беше и председателят на комисията по спорта и младежта към ОбС Димитър Николов, който с интерес следеше демонстративните изпълнения.
Само преди дни “Хемус” участва в Балканското първенство по таекуондо в град Самоков с 6 свои състезатели, които с отличията си допринесоха за отборната купа на България в генералното класиране в дисциплина форма.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново