Ветераните на “Левски” идват за мач по случай 100 г. футбол в Г. Оряховица

Публикувано на чт, 19 Сеп. 2019
93 четения

Футболно шоу на ветераните на “Локомотив” и “Левски” ще е кулминацията на честванията за 100 г. организиран футбол в Горна Оряховица на 28 септември. На 21 септември 1919 г. горнооряховският клуб “Атлетик” гостува в Габрово и играе с местния “Чардафон”. Тази дата се приема за начало на организирания футбол и в двата града, така че чествания ще има и в Габрово – точно на датата, и в Горна Оряховица седмица по-късно.
Срещата между ветераните на “Локо” (ГО) и “Левски” ще е от 18 часа на 28 септември на стадион “Локомотив”. Преди това обаче ще има още няколко прояви, с които ще се уважи 100-годишната история на най-популярната игра в града. Първо ще бъде открита фотоизложба, проследяваща целия футболен век на Горна Оряховица и ще бъде представена новата документална книга “Ретро Локо” на Тодор Стойчев, Филип Бакьов и Михаил Михайлов. След това ще бъдат отличени заслужили деятели, ветерани на футболната игра и на клуб “Локомотив”. И накрая ще е атракцията на стадиона, в която ще се включат някои от най-обичаните футболисти на двата клуба от близкото минало.
Междувременно 12-годишните локомотивци загряха за първенството с шампионска купа в Елена. В последния ден от ваканцията набор 2007 спечели шампионската купа на турнир в Елена. Момчетата на треньора Йордан Петров стигнаха до златните медали и купата след две победи и без да получат гол.
В турнира участваха още отборите на “Локомотив” (Дряново), “Янтра” (Габрово) и “Чумерна” (Елена). В първия си мач горнооряховските момчета победиха с 2:0 домакините, като головете вкараха Петър Йотов и Тони Добринов. Финалът изправи “Локо” срещу “Янтра”. Малките “железничари” спечелиха с 3:0 след хеттрик на Мартин Господинов. “Много съм доволен от всички момчета. Тази година преминаваме от Футбол 9 на Футбол 11 и те много се стараят, видимо израстват и се надявам на много добро представяне и в първенството”, коментира треньорът на победителите Йордан Петров.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново