“Феърплей” спечели предсезонната 3х3 баскетболна лига

Публикувано на вт, 7 ян. 2014
327 четения

Отборът на “Феърплей” завърши с най-много турнирни победи в предсезонната 3х3 баскетболна лига във В. Търново. Антонио Станков, Мартин Цонев, Пламен Илиев и Георги Иванов спечелиха последователно четири от петте турнира и дадоха сериозна заявка за първото място в редовния сезон на лигата. На финала в третия турнир “Феърплей” прегази победителя от първия турнир “Баш Мечките” с 15:7. В четвъртия предсезонен турнир, въпреки смразяващите температури в баскетболната зала на ст. “Ивайло”, се включиха 11 от общо 14-те записани отбора за същинския сезон на лигата. 3 от отборите, които участваха, бяха изцяло съставени от юношите на БК “Етър 49” и показаха завидна игра, като един от тях – “Смърфовете”, се класира за 1/4 финалите – това беше отборът на Смърфовете. В изключително драматична среща на полуфинала отборът на “Чичо Доктор” надделя над отбора на “Баш Мечките” с 15:14 и се класира за първи път на финал.
В решителните минути на двубоя много добри изяви имаха Данаил Киров и участвалият за първи път в предсезона Ясен Клинанов. От отбора на загубилите традиционно силно играха Стилиян Димитров и Митко Митков. В другия полуфинал с лекота отборът на “Феърплей” се наложи над “Гочита” с 15:10. Във финала, след дъжд от тройки, за трети път победител стана отборът на “Феърплей”, който надделя над тима на “Чичо Доктор” с 15:10. Третото място си разделиха “Баш Мечките” и “Гочита”. Във финала на последния турнир от предсезонната серия в 3х3 баскетболна лига “Феърплей” в състав Антонио Станков, Мартин Цонев, Пламен Илиев и Георги Иванов се наложи над “Чичо Доктор”, представен от Данаил Киров, Б. Милков, Тодор Йовчев с 15:5. На трето място се класира отборът на “Змейовете” след служебна победа в малкия финал срещу “Баш Мечките” с 5:0.
Със спечелените 4 турнира и 13 точки “Феърплей” заслужи наградата за първо място в общата класация, т.е. спечелилият най-много призови места. На второ място със 7 точки са “Баш Мечките”, следвани от “Чичо Доктор” и “Змейовете”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново