“Етър” завършва на 4 юни срещу “Литекс”

Публикувано на чт, 18 май 2023
114 четения

Спортно-техническата комисия на БФС обяви програмата до края на първенството във Втора лига. Както е известно, на 22 май (понеделник) от 15:30 ч. “Етър” гостува на “Крумовград”, а мачът ще бъде предаван пряко по Диема спорт.
В сгъстен цикъл ще бъдат изиграни оставащите три кръга. На 26 май (петък) етърци посрещат “Спартак” (Плевен), като мачът е от 18:00 ч. на стадион “Ивайло”. Последните два кръга ще се изиграят в един и същи ден и час, както процедира БФС, за да избегне договорки между клубовете.
На 30 май (вторник) от 17:15 ч. “Етър” гостува на дублиращия тим на “Ботев” (Пловдив). Последният мач за сезона е на 4 юни (неделя) от 18:00 ч. у дома срещу “Литекс” (Ловеч). Не е изключено именно на този мач да бъде официално закрит сезонът и “Етър” заедно с феновете да отпразнуват влизането в елита.
Нападателят на “Етър” Търново Мартин Тошев спечели приза за “Гол на месеца” за април във Втора лига в анкетата, организирана от Българската професионална футболна лига. Тошев вкара страхотен гол във вратата на “Янтра”, с който “Етър” поведе с 1:0 в 8-та минута при гостуването в Габрово, спечелено с 3:1.
Голът на Мартин Тошев изпревари с огромна преднина този на Лъчезар Балтанов от “Ботев-2” (Пловдив), който вкара от дистанция срещу “Литекс” в Ловеч. На практика почти всички от десетките гласували в анкетата фенове са посочили голмайстора на “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново