“Етър” за­поч­ва на 26 яну­а­ри, пър­вен­с­т­во­то – на 5 март

Публикувано на пн, 5 ян. 2015
239 четения

Про­лет­ни­ят по­лу­се­зон най-ве­ро­ят­но ще бъ­де под­но­вен на 15 март (не­де­ля), съ­об­щи сек­ре­та­рят на Зо­нал­ния съ­вет на Бъл­гар­с­кия фут­бо­лен съ­юз Игор Бакьов. Над­п­ре­ва­ра­та в Се­ве­ро­за­пад­на­та “В” гру­па ще стар­ти­ра две сед­ми­ци след та­зи в про­фе­си­о­нал­ния фут­бол. При­чи­на­та са как­то неб­ла­гоп­ри­ят­но­то вре­ме и те­ре­ни за под­го­тов­ка, та­ка и фак­тът, че Се­ве­ро­за­пад­на­та “В” гру­па е със­та­ве­на от ед­ва 14 от­бо­ра и по­лу­се­зо­нът е от 13 кръ­га.
“Етър” пък ще стар­ти­ра с пред­се­зон­на­та си под­го­тов­ка най-ве­ро­ят­но на 26 яну­а­ри (по­не­дел­ник). Та­ка “ви­о­ле­то­ви­те” ще имат на­пъл­но дос­та­тъч­ни­те 50 дни за под­гот­ви­те­лен пе­ри­од.
За­се­га ня­ма на­пус­ка­щи и но­воп­рив­ле­че­ни фут­бо­лис­ти, по­ве­че яс­но­та ще има през яну­а­ри, за­я­ви пре­зи­ден­тът Алек­сан­дър Нан­ков и уве­ри, че клу­бът из­пъл­ня­ва всич­ки по­е­ти ан­га­жи­мен­ти към иг­ра­чи­те. Все още не е яс­но и ко­га ще бъ­де за­вър­шен ре­мон­тът на ста­ди­он “Ивай­ло” и да­ли “Етър” ще мо­же да иг­рае по­не ня­кои от ма­чо­ве­те си та­зи про­лет във В. Тър­но­во. Ако из­коп­ни­те ра­бо­ти за­вър­шат из­ця­ло до ап­рил и ос­та­не са­мо по­ла­га­не­то на пос­лед­но­то пок­ри­тие вър­ху пис­та­та, ще се ча­ка раз­ре­ше­ние от Зо­нал­ния съ­вет на БФС “ви­о­ле­то­ви­те” да иг­ра­ят на “Ивай­ло”. В про­ти­вен слу­чай “Етър” нап­ро­лет ще до­ма­кин­с­т­ва от­но­во в Де­бе­лец.
“Ви­ди­ма-Ра­ков­с­ки” е пред от­каз­ва­не от пър­вен­с­т­во­то във “В” гру­па. При­чи­ни­те са от фи­нан­сов ха­рак­тер, ка­то на­ме­ре­ни­е­то на клуб­но­то ръ­ко­вод­с­т­во е да за­па­зи са­мо от­бо­ри­те от дет­с­ко-юно­шес­ка­та шко­ла. За­се­га офи­ци­ал­но пот­вър­ж­де­ние от клу­ба все още ня­ма. Ако се стиг­не до то­ва, по пра­вил­ник ре­зул­та­ти­те от есен­ния по­лу­се­зон на “Ви­ди­ма-Ра­ков­с­ки” ще се за­па­зят, а за про­лет­ни­те ма­чо­ве на всич­ки­те им съ­пер­ни­ци ще бъ­дат при­съ­джа­ни слу­жеб­ни по­бе­ди с по 3:0.
Ана­то­ли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново