“Етър” започва контролите срещу “Ботев” (Пд) на 6 юли в Трявна

Публикувано на чт, 16 юни 2016
207 четения

На 6 юли в Трявна ще бъде първата контрола от подготовката на “Етър”, съобщи спортният директор на клуба Стефан Атанасов. “Виолетовите” ще срещнат елитния “Ботев” (Пловдив), който ще бъде на подготовка в планинския град.
Втората проверка е на 9 юли срещу “Дунав” (Русе). Предварителните планове бяха двата отбора да се срещнат на 16-и в Русе, но местният тим направи корекции в плана за подготовката си. Те бяха наложени главно от по-късната дата на старта на първенството в новата Първа лига – 30 юли. Така русенци от 28 юни до 3 юли са на лагер в Етрополе, след което до 13 юли са в Тетевен, където ще срещнат “виолетовите”. Двата отбора играха и преди началото на пролетния полусезон, когато в Русе домакините спечелиха с 3:2.
След мача с “Дунав” в Тетевен “виолетовите” срещат трети елитен тим. Това е новият член на Първа лига “Нефтохимик”, като мачът ще е на 13 юли най-вероятно в Дряново.
На 16-и етърци приемат състава на “Ямбол” във Велико Търново, а на 20 юли играят с “Лудогорец-2”, като още не е уточнено къде ще е проверката. Последната генерална репетиция за началото на първенството ще е на 23 юли, като се търси подходящ съперник. Сезонът във Втора лига (бившата “Б” група) също стартира на 30 юни. Съставът на групата обаче все още не е ясен, като са отправени покани към вторите отбори във “В” групите. “Ботев” (Враца) е потвърдил, но “Розова долина” и “Калиакра” са отказали, а изненадващо и първенецът на Североизток “Черноморец” (Балчик) отказа участие в професионалния футбол по финансови причини.
“Етър” започва подготовката си в понеделник, 20 юни, като старши треньорът Ферарио Спасов събира футболистите за първа тренировка в 10:30 ч. на стадион “Ивайло”.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново