Тимът от Поликраище с бронз от Ученическите игри по баскетбол

Публикувано на чт, 16 юни 2016
195 четения

Бронзови медали от финалите на ученическите игри по баскетбол спечелиха момичетата от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Поликраище. Финалите се проведоха в Габрово с участието на най-добрите 9 ученически отбора в страната във възрастта 5-7 клас. В предварителната група баскетболистките разгромиха с 56:22 тима на Асеновград и с 48:18 този на София и паднаха с 28:43 от Хасково. На полуфинала загубиха от бъдещите шампионки от Вълчи дол, а в спора за бронза надиграха познат вече съперник – Хасково, с 62:50. Любопитно е, че 55 от точките за победителките отбеляза Силвия Кушева. С общ актив от 149 точки тя стана и топреализатор на финалите, при това с мач по-малко от втората след нея. Кушева попадна и в идеалната петица на ученическите игри. Учителката Маринела Агаларева благодари на директорката на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” Милена Димитрова, на колегите си учители и Община Горна Оряховица за подкрепата.
“Без тях със сигурност нямаше да постигнем този резултат. В нашето училище са обхванати 120 деца, а срещнахме отбори от училища с по няколкостотин деца от големи градове, включително и столицата. Като състезател винаги исках да побеждавам, като учител и треньор съм си същата. Считам обаче, че за нас успехът наистина е много голям”, коментира Маринела Агаларева.
С бронзови отличия се окичиха Силвия Кушева, Биляна Иванова, Дария Симеонова, Надка Ангелова, Ангелина Ангелова, Гергана Сърнова, Натали Лалева, Велислава Лалева, Алекс Жекова и Трайка Дочева.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново