“Етър” започна с обновен отбор

Публикувано на вт, 30 юни 2015
623 четения

Валентин Игнатов и Миро Байчев получиха екипи на “Етър”

Подготовка за новото първенство започна съставът на “Етър” – изцяло обновен, с нов спортно-технически шеф – Бончо Генчев, с нов треньор – Мартин Дойчев, който се очаква след седмица.
Над 30 футболисти направиха първа тренировка, която бе водена от Бончо Генчев, от тях групата ще бъде редуцирана до 22 играчи. От досегашния отбор се появиха Иван Петков, Илко Трифонов, Николай Николаев, Димитър Байдаков, Мартин Николов, Ивайло Петков, Боян Хаджииванов и Цветан Петров, а следобяд ще се присъединят Милчо Макенджиев, Джихат Кямил и завърналият се вратар Цветомир Цанков. Лекувалият контузия Росен Ванков заяви, че вече е здрав и отново облича виолетовия екип.
В състава се завръщат ред играчи от нашата школа, които пролетта играха в други отбори – Благовест Ангелов от “Академик”, Георги Колев, Цветомир Додуров, Димитър Цонев и Калоян Калчев от “Павликени”. Новите имена са защитниците Михаил Минков от “Банско”, Георги Георгиев от “Пирин” (Бл), Павлин Иванов от “Академик”, Сашо Горанов, халфовете Момчил Милчов и Борислав Борисов от “Бдин”, Альоша Илиев от “Спартак” (Пл), Айкут от “Светкавица”, Явор Генчев от “Локо” (ГО), нападателите Радослав Байчев от “Локо” (ГО) и Добри Петров от “Академик”. С мъжете ще тренират и четирима юноши от школата, сред които дори 14-15-годишни момчета – Християн Дончев (1998 г.), Иван Димов (1999 г.), Николай Стойков (2000 г.) и Николай Лазаров (2001 г.).
Освен феновете, на “Ивайло” дойдоха да пожелаят успех на “виолетовите” двама бивши известни футболисти на “Етър”, които от дълги години живеят в чужбина – Валентин Игнатов и Мирослав Байчев, както и зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов. Депутатът заяви в разговор с Александър Нанков, че обмисля да направи фенклуб на “Етър” в парламента и ще помага с каквото може на “виолетовите”.
Вальо Игнатов и Миро Байчев получиха като подарък от Ал. Нанков виолетови фланелки на “Етър”, които облякоха с голямо вълнение. “Благодаря за този жест, тръгнат съм от вниманието. Въпреки краткото време, за което съм тук, дойдох, защото “Етър” винаги ще бъде в сърцето ми. Този клуб ме е създал. На феновете ще кажа: да са живи и здрави, да са лудо влюбени в “Етър”, както са били винаги. Те са също в сърцето ми и ги поздравявам”, заяви Вальо Игнатов.
Все още имаме надежди за “Б” група, до утре има още време. Но нещата не са в наши ръце, решението е на БФС. Ние каквото трябва, ще го направим, заяви Бончо Генчев.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново