“Етър” загуби от “Верея”, пак разочарова

Публикувано на ср, 22 Ное. 2017
177 четения

“Етър” отново допусна загуба от отбор, който е в тежко финансово положение, но има сили да воюва за победа. Този път “болярите” отстъпиха с 2:0 като гости на “Верея”. Мачът се игра на “Трейс арена” пред около 150 зрители, почти всичките от Велико Търново, и етърци се чувстваха като у дома си, но така и не се възползваха от това.
В началото домакините атакуваха по-често и в 3-ата минута удар на Домовчийски мина до гредата. В 10-ата минута пък след центриране отдясно Георги Андонов с глава също стреля в аут. В състава на “Етър” изненади нямаше, като в атака отново действаха Стоянов и Бадара. В 11-ата минута Бадара се откъсна сам срещу вратаря, но реферът го спря заради нарушение срещу Бен Джемия. Най-чистата ситуация за етърци бе в 21-ата минута, когато Димо Атанасов проби отляво и намери Бадара, чийто удар с глава бе спасен с последни сили от вратаря. Малко след това няколко играчи на “Етър” излязоха в перспективна атака, завършила с неточно центриране на Атанасов.
“Верея” поведе първи в 26-ата минута, когато след комбинация топката попадна у Валери Домовчийски и той с прецизен удар я прати в левия ъгъл – 1:0. До почивката Бадара стреля неточно, а далечен удар на Апостолов мина край вратата. Креативността в атаките на етърци отново липсваше, а в малкото завършващи удари мерникът не бе точен.
На мястото на Иван Стоянов след почивката в игра влезе бързоногият Почански, а етърци в началото натиснаха. В 52-ата минута Почански центрира отляво, но Бадара пред вратата не успя да засече топката. Нов пропуск направи сенегалецът в 61-ата минута, когато отблизо стреля над вратата. После дойдоха минутите на “Верея”. В 71-ата Бен Джемия с глава стреля опасно до гредата, а същото стори и Осман Балде с крак. В 76-ата минута етърци сгрешиха грубо при изнасянето на топката и Исмаил Иса бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши – 2:0. До края почти нищо интересно не се случи, като домакините отправиха един-два удара, а чак в добавеното време Петков продължи с глава топката към Бадара, чийто удар обаче бе спасен.
“Етър”: Иванов, Александров, Гълъбов, Пехливанов, Минев, Атанасов, Н. Колев (63 Вълчанов), Апостолов (77 Петков), Руменов, Бадара, Стоянов (46 Почански).

 

Станислав Генчев: “Имахме
положения, но не ги вкарахме”

“Неприятна загуба, за съжаление ефективността на “Верея” се оказа решаваща. Не заслужавахме да загубим с 2:0. Имахме чисти ситуации, но ги пропуснахме. Вкараха ни с първото достигане на вратата. След това ние имахме три положения, но не ги вкарахме, а те го сториха. Пропуснахме нашите положения, а те нямаха дори корнер, но от две положения вкараха два гола. Първите 15 минути на второто полувреме бяха много добри за нас, но за жалост не успяхме да ги реализираме, а това влияе на отбора. Трябва да играем най-вече като отбор, ако искаме да имаме резултати. Откъм резултати имаме спад, сега е време да покажем характер в този труден момент.”

Анатоли Петров
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново