“Етър” взе вратаря Кирил Акалски, дойде новата виолетова екипировка

Публикувано на вт, 28 юни 2016
515 четения

Вратарят Кирил Акалски подписа с “Етър”.

Нов вратар привлече в “Етър” за сезона в “Б” група – това е 30-годишният Кирил Акалски. След напускането на Емил Михайлов ръководството търсеше страж, тъй като тимът разполага само с възстановения след контузия Цветомир Цанков и Ивайло Петков.
Кирил Акалски е роден на 17 октомври 1985 г., висок е 186 см. Юноша е на “Марица”, където дебютира в мъжкия отбор, после два сезона пази за “Локомотив” (Пловдив). Кариерата му минава през “Левски” и “Берое”, отново в “Локо” (Пд), “Раковски” и “Хасково”. В “А” група има 60 мача. За последно бе в немския аматьорски “Унтерфьоринг”.
На проби пък в отбора дойде юношата на ЦСКА Юлиян Чапаев. Миналата година той не бе включен от Христо Янев в обновения тим и също се пробва в немски тим. Чапаев е защитник, роден е на 3 август 1996 г. От новопривлечените футболисти, които водят тренировки с “Етър”, все още договори не са предложени на Благовест Зайцев и Митко Плахов.
Междувременно в клуба получиха новата екипировка за официални мачове и свободното време. Великотърновци ще продължат да ползват марката JOMA.
Новите фланелки са във виолетово с бяла и черна лента, с виолетови шорти и чорапи. В същия десен са анцузите и екипировката за свободното време. Резервният цвят на “Етър”, както и досега, си остава изцяло в бяло.
Емблемите на екипите вече са поставени, предстои да бъдат сложени и номерата. Етърци няма да ползват новите екипи в контролните срещи и ще ги сефтосат в първия официален мач от “Б” група на 30 юли.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново