Намаляват “А” група на 12 отбора?

Публикувано на вт, 28 юни 2016
311 четения

Правната комисия към БФС все още не е взела окончателно решение за това колко отбора да играят в новосформираната “А” група. Според публикации в медиите обаче към този момент нещата клонят към 12, а не както бе обявено преди време 14 клуба да участват в Първа професионална лига.
Казусът отново е свързан с ЦСКА или коя от неговите формации ще бъде допусната до елита, ако въобще бъде допусната. Снощи в 17:00 часа изтече срокът, който Софийски градски съд даде на желаещите да внесат оздравителните си планове за автентичния задлъжнял клуб. Очакваше се официално документи да внесе Цветомир Найденов, който е представителят на Васил Божков.
До момента бяха внесени два плана – на Гриша Ганчев и на турския бизнесмен Дениз Кизилоз. Синдикът Дора Милева обаче обяви, че Кизилоз дори няма право да внася документи за оздравяване на дружеството. Вчера бе и събранието на кредиторите на ЦСКА. Именно хората, които имат да взимат пари от “червените”, ще имат крайната дума за бъдещето на клуба.
При положение че горенаписаното се официализира, два от четирите клуба – ЦСКА – София, “Локомотив” (Горна Оряховица), “Нефтохимик” и “Верея” ще останат в “Б” група през следващия сезон.
Очакванията са правната комисия към БФС да обяви своето решение през тази седмица. Именно заради това се отлага и заседанието на Изпълкома на БФС, който трябваше да се събере миналата седмица, но сега ще се събира до края на тази седмица.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново