“Етър” поведе на “Арда”, но допусна обрат

Публикувано на ср, 2 окт. 2019
128 четения

“Етър” отстъпи с 2:1 като гост на “Арда” (Кърджали) в Пловдив, като поведе в резултата, но допусна бързо два гола за пълен обрат. С изключително осакатен състав излязоха “болярите”, като в отсъствието на Младенов, Руменов, Пехливанов, Н. Колев, Боджадж и Петков треньорът Росен Кирилов едва събра основен състав и запълни групата с юноши, а единствената смяна направи чак в края на мача.
“Виолетовите” заложиха на дефанзивна игра преди почивката, като рядко минаваха центъра, но дебнеха за контри. Още в 4-ата минута Крум Стоянов центрира отляво и Крис Гади стреля, но топката се отби от Ангелов. Домакините атакуваха непрекъснато и първо удар на Аморим бе уловен от Христо Иванов, а отново той след подаване отдясно стреля в аут. В 18-ата минута Овсепян шутира опасно, но Христо Иванов блестящо извади в корнер.
Противно на логиката, до почивката “Етър” по чудо не откри. В 29-ата минута Ерол Дост центрира отляво и Ивайло Димитров стреля с глава, но вратарят улови. После пък след центриране на Здравко Илиев отдясно Димитров закъсня да засече топката. Най-чистата възможност бе в самия край, когато Ивайло Димитров се освободи и нанесе опасен удар, но Иван Караджов успя да извади в корнер.
“Болярите” все пак поведоха – в 50-ата минута Ивайло Димитров бе задържан в пеналта и последва дузпа, която Красимир Станоев с мощен удар под гредата превърна в 0:1. За жалост тимът бързо допусна обрат – в 53-ата минута след поредното центриране отдясно Аморим успя да изравни за 1:1. Последваха два опасни удара на домакините до гредите, но в 67-ата минута след корнер Хасани между четирима бранители насочи топката в мрежата – 2:1.
До края “Арда” се прибра назад и етърци потърсиха изравняване, но въпреки изпълнените 8 корнера единствената възможност дойде в 87-ата минута, когато Крис Гади с глава стреля до гредата.
“Етър”: Хр. Иванов, Илиев, Ив. Иванов, Дюлгеров, Кр. Стоянов, Ковачев, Дост, Станоев, Гади (84 Ив. Стоянов), Ангелов, Димитров.
“Основната причина за загубата бяха многото отсъстващи играчи. Имаме страхотни проблеми, но ще се справим и с тази ситуация. Надявам се за мача с “Локо” (Пд) поне Руменов и Пехливанов да се завърнат в игра. Зависими сме от Дани Младенов, от Фло Боджадж, имаме 5-6 основни играчи, които вече месец са извън строя. Ивайло Димитров, Иван Иванов, Крис Гади дойдоха в последния месец, контузиха ни се още няколко основни играчи. Това е и причината за загубите навън. Добре, че има прекъсване в първенството, за да започнем после да работим и трупаме точки. Сигурен съм, че ако днес бяха всички на линия, нямаше да изглеждаме толкова дефанзивно”, заяви Росен Кирилов.
Предстои заседание на Управителния съвет на “Етър Велико Търново”, съобщи Александър Нанков. Заседанието ще бъде още тази седмица, уточни членът на клубната управа на великотърновския клуб.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново