“Етър” получава 36 000 евро благодарение на “Лудогорец”

Публикувано на ср, 9 Дек. 2020
374 четения

Наградиха Преслав Боруков за Играч № 1 на 14-ия кръг

“Етър” ще получи 36 000 евро благодарение на силното представяне на “Лудогорец” в евротурнирите. Изпълнителният комитет на БФС прие на свое заседание предложението за разпределение на средствата по програма “Солидарност” на УЕФА, получени вследствие на участието на български представители в европейските турнири, които през изминалия период възлизат на 780 717 евро. Парите идват заради участието на “Лудогорец” в Лига Европа, където отборът мина групите и отпадна от “Интер” (Милано).
60 процента от сумата (468 430 евро) ще бъдат разпределени между клубовете участници в ППЛ – сезон 2019/2020 г., като всеки от тях ще получи по 36 хиляди евро. Това е с 10 хиляди повече от предходния сезон.
Клубовете от Втора лига ще получат по 16 240 евро, а по традиция членовете на ИК гласуваха и сума за клубовете от Трета лига, като всеки от участниците през сезон 2019/2020 г. ще получи по 1000 евро.
За пръв път през това първенство футболист на “Етър” бе избран за Играч на кръга в Първа лига. Преслав Боруков получи признанието в “Пресклуб България” в столицата, където бе заедно със своя треньор Александър Томаш. Нападателят бе отличен заради играта си при победата над “Царско село”, а красивото му попадение бе избрано и за Гол на кръга.
“Най-важното бе, че спечелихме. Радостен съм, че съм Играч на 14-и кръг, както и за наградата ми за Гол на кръга. Централен нападател съм и за момента успявам да вкарвам голове, но няма да се справя без отбора. В последните мачове запазихме мрежата си суха, което говори за добре свършена работа от вратаря и защитниците. Аз съм смел човек и не се страхувам от предизвикателствата. Много хора се шокираха, след като заиграх в “Етър”, защото преди това отказах много оферти от чужбина и България. Видях в Етър, че това е едно страхотно предизвикателство и това е ситуацията към момента.
Тръгнах си от “Шефилд Уензди” заради един човек в клуба – Гари Монк. Исках да си тръгна като свободен агент. Имах оферта от отбор, но той остана без треньор по време на пандемията и не се стигна до преминаването ми там. След това отказах на няколко отбора от Европа и Англия.
Преди да отида в “Етър”, имах разговор с Георги Тодоров, но нищо повече. Лично не получавам предложенията, а агентът ми. В момента съм концентриран в работата си в “Етър”, а ако има нещо, след това ще седнем и говорим. Информациите за интерес идват от английска медия”, заяви при награждаването си Преслав Боруков.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново