“Етър” победи “Академик” с 2:0 в официалното си представяне за новия сезон

Публикувано на пн, 1 авг. 2016
286 четения

Трета победа в контролна среща от предсезонната си подготовка спечели отборът на “Етър”. “Виолетовите” се наложиха над “Академик” (Свищов) с 2:0 и показаха, че са готови за гостуването на “Банско”. В събота на стадион “Ивайло”, преди мача със свищовлии, бе представен съставът за сезон 2016/2017 г. във Втора професионална лига. Още в самото начало Петър Димитров, извел етърци с капитанската лента, отправи два удара от добри позиции, а бранител на гостите блокира изведения Стефан Неделчев. Над всички в състава на гостите бе ветеранът Стефан Трайков, който в тандем с Пламен Ангелов неутрализира повечето от атаките на “Етър”. Силни изяви на вратата на свищовлии имаше юношата на етърци – Иван Христов. В 16-ата минута Петър Димитров влезе на скорост в наказателното поле на гостите, където бе спрян с нарушение от Пламен Ангелов, но пропусна отсъдената дузпа, като би над гредата. След почивката и двамата треньори започнаха смени, а гостите погледнаха по- смело към вратата на “виолетовите”. В 52- ата минута Гуидо Абаян след индивидуален пробив стреля в близкия ъгъл на резервния вратар на “Академик” и откри резултата. Най-добрата възможност на свищовлии да изравнят бе в 65-ата минута, в която Павлин Георгиев не успя да насочи добре топката от удобна позиция. Последваха пропуски на Кямил и Иван Петков за домакините, за да дойде 73-ата минута, в която Кямил подаде на Явор Генчев и той от 3 метра вкара за 2:0. В самия край на срещата Петков бе намерен отлично, но не можа да забие трето попадение.
“Етър”: Акалски, Минков, Иванов, Ивайлов, Скерлев, Ст. Генчев, Димитров, Неделчев, Цветков, Тодоров, Мицаков (Цанков, Кямил, Я. Генчев, Николов, Плахов, Трифонов, Иван Петков, Абаян, Гуцев, Ив. Петков).
“Академик”: Христов, Трайков, Ангелов, Гергов, Петров, Каравелов, Михайлов, Георгиев, Дангуров, Кръстев, Гинчев (Ненов, Владимиров, Иванов, Пендов, Вълчев, Юсеинов, Генчев).
Георги ГЪРЕВ, сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново