“Етър” отново първи в класирането след късни голове в Гълъбово и 2:0

Публикувано на пн, 24 окт. 2016
217 четения

Цветомир Тодоров се отличи с гол и голова асистенция.

“Етър” си върна първото място в класирането на Втора лига, като спря и серията си от три мача без победа. “Виолетовите” се наложиха с 2:0 при гостуването си на “Ботев” (Гълъбово), като и двете попадения паднаха в последните 7-8 минути на мача.
Двубоят ще се запомни с това, че се игра при закрити врата заради наказанието на клуба от Гълъбово. Това обаче не спря агитката на “Етър”, която отново пропътува разстоянието и гледа мача извън огражденията, като активно подкрепяше “болярите”.
Треньорът Георги Василев върна в стартовия състав опитния Петър Димитров, когато го постави на върха на атаката. Първата част не донесе почти никакви положения за гостите. Домакините отправиха в началото два удара чрез Кижев и Кирилов покрай гредите, същото стори в 12-ата минута и Халил, като Акалски извади топката в корнер.
През следващите минути двата отбора заформиха битка в централната част на терена и почти не поглеждаха към вратите.
“Етър” отправи първия си удар в 45-ата минута чрез Петър Димитров, който стреля с глава, но топката мина на метър от десния страничен стълб. В 58-ата минута Георги Василев направи две смени, като на мястото на Кямил и Неделчев пусна Цветомир Тодоров и Иван Петков, които в края с головете си решиха мача.
Преди това обаче 70-ата минута Георги Кирилов удари греда с диагонален удар, а пет минути по-късно защитникът на “Ботев” Николай Янков си изкара два бързи жълти картона и остави с 10 души отбора си.
Етърци нанесоха своя удар малко преди края. В 82-ата минута Цветомир Тодоров с хубав самостоятелен рейд излезе срещу вратаря и стреля покрай плонжа му за 0:1. Три минути преди края комбинация, започнала от Николай Цветков намери отляво Цветомир Тодоров, който освен попадението си записа и голова асистенция. Нападателят центрира към Иван Петков, който изпревари защитата и вратаря и прати топката в мрежата за крайното 0:2.
Успехът върна “виолетовите” на първото място с точка преднина пред “Несебър” и ЦСКА-София-2, като на 30 октомври етърци приемат в дерби именно “червените”.
“Етър”: Акалски, Минков, Скерлев, С. Иванов, Ташев, Плахов (78 Карапетров), Неделчев (58 Тодоров), Ст. Генчев, Цветков, Кямил (58 Петков), П. Димитров.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново