Младите етърци биха “Литекс” с 2:0

Публикувано на пт, 21 окт. 2016
318 четения

“Виолетовите” юноши взеха чудесна победа в Самоводене над “Литекс”.

В среща от шести кръг на първенството при юноши младша възраст отборът на “Етър” победи гостите от “Литекс” с резултат 2:0. “Болярите” са втори в класирането, на три точки от лидера “Чардафон”, който обаче е и с мач повече.
“Виолетовите” имаха надмощие в срещата и след няколко пропуска в 28-ата минута Кольо Станев проби от дясно и сложи топката на главата на Христо Кънчев, който я оплете в мрежата на “оранжевите” – 1:0. Футболистите на “Етър” бяха по-настойчивият тим и търсеха отбелязване на втори гол, но повече от дузината удари във вратата бяха спасени от блестящо играещия в този мач вратар на гостите.
В добавеното време обаче бившият играч на домакините Елхан Али от “Литекс” върна неразчетено една топка към вратаря, Филип Георгиев пресече паса и отбеляза втория гол – 2:0 за “Етър”.
Към набор 2000 отлично се включиха в мача и няколко футболисти от набор 2001 – Кольо Станев, Николай Лазаров, Бранислав Ботев, Алекс Паунчев, Стоил Стефанов, Филип Георгиев, Анджело Глузов, Георги Недков и вратарят Стефан Петров (р. 2002).
Останалите резултати: “Янтра” (Габрово) – “Чардафон” 1:0, “Спартак” (Плевен) – “Академик” (Свищов) 2:1. В следващия си мач утре от 9:45 ч. “виолетовите” юноши младша възраст гостуват в Севлиево.
Юношите старша възраст на “Етър” пък гостуваха в Габрово на “Чардафон” в мач от петия кръг на зоновата група “А” и загубиха с 3:2. Тимът до момента има едно равенство и четири загуби и актив от 1 точка. В следващия кръг на 26 октомври приема “Янтра” (П. Тръмбеш).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново