Три победи за “Боровец” на старта на Висшата лига по тенис на маса

Публикувано на пт, 21 окт. 2016
297 четения

Три победи и една загуба е активът на горнооряховския тенисклуб “Боровец” след изиграване на срещите от първи кръг на Висшата лига по тенис на маса за мъже. Отборът игра в състав Светлин Беров, Мирча Александру, Цветан Гелев и Йонко Ненков.
Четиримата се наложиха над “Стоянстрой” (Пловдив) с 4:2, Добруджа” (Добрич) с 4:1 и Неделино 4:3, а загубиха от “Дигеста Профиспорт’ 2007” с 1:4.
Във временното класиране “Боровец” е на трето място. Следващият турнир от първенството е на 3 и 4 декември в Пловдив. Междувременно Светлин Беров спечели бронзови медали в два последователни турнира в Албена. Той стана трети в група 30-39 г. на турнир за ветерани, след което спечели и бронза в “Албена Опън”.
В група 1 на турнира за мъже 30-39 г. поставеният под № 1 в схемата Беров победи Пламен Петков с 3:1 гейма, Емил Йорданов с 3:0 и Мартин Христов с 3:0.
На четвъртфинала Беров почиваше, а на полуфинала бе спрян от бъдешия първенец Станислав Иванов и трябваше да се задоволи с бронз. В турнира за мъже на опън турнира Беров завърши като победител в група 4, след успехи с 3:0 гейма срещу Ивелин Добрев, Зев Либин и Йордан Христов.
В елиминационната фаза горнооряховският тенисист се наложи над Цветан Гелев и Димитър Колев и стигна до мач с № 1 в схемата Ерик Дюран. Полуфиналът, изигран между Беров и французина, беше най-красивата и зрелищна среща в двата тенис дни в Албена. Дюран, който играе за “Дунав” (Рс), извади повече късмет и спечели срещата, завършила с контрагейм, а по-късно нямаше проблем да спечели и финала на турнира.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново