“Етър” иска връщане на стадион “Ивайло”

Публикувано на вт, 24 мар. 2015
320 четения

От “Етър” остро поставиха въпроса за разрешаване отборът да играе на стадион “Ивайло” след днешния мач срещу “Ком” на терен, който измъчи футболистите. За терена споменаха и Милчо Макенджиев и Венци Димитров в мненията си за срещата, но старши треньорът Георги Василев и президентът на клуба Александър Нанков специално акцентираха върху това в изявленията си.
Георги Василев:
“Оценката за мача минава през неща, които биха прозвучали като опит за оправдание, но това е истината – ние играем при прекалено неприятни за отбор като “Етър” условия! Терен, който не подлежи на никаква оценка… труден, тежък, неравен, не дава никаква възможност да играем нормално. В един момент започнахме да играем на половин обороти, само и само да контролираме топката. Затова спадна и темпото.
Алармирам максимално скоро да се върнем на “Ивайло”. Предстоят ни много по-тежки мачове. Този го спечелихме, но ние, ако бяхме играли срещу “Ком” във Велико Търново, щяха да загубят със 7-8 гола… А тук се изравняват силите.
Мача го владеехме изцяло, аз не мога да се сетя за положение на “Ком” с изключение на една-две атаки. “Етър” имаше предимство в играта, с много подавания и разиграваме, само и само да контролиране топката. Създадохме и много положения, разбира се, не всички влязоха.”
Александър Нанков:
“Искам само да кажа едно – престъпление е да играем на този терен и при наличието на “Ивайло” да се лишаваме от хубавия терен и да се наслаждаваме на една хубава игра. Великотърновци заслужават съвсем друго отношение към футбола. Ще говоря тази седмица съвсем сериозно с кмета Даниел Панов по темата, защото смятам, че пистата в Дебелец не е по-малко безопасна от тази на стадион “Ивайло”…
Стана резонен мач, що се отнася до разликата в класите, взехме си това, което ни се полага. За мача в Левски очаквам същата игра като в Габрово – всички отбори се хвърлят срещу нас, което няма лошо. Важно е ние да си покажем нашата игра и класа. Отиваме за победа.”

Ив. Петков, Макенджеив и В. Димитров след мача:

Иван Петков:
“Отборът на “Ком” (Берковица) беше дошъл да се затвори и да падне колкото може по-малко. Така цялата история беше до първия ни гол. Както видяхте, всички бяха отзад наредени и издържаха колкото силички имаха момчетата. Накрая вече се видя кой е най-класният отбор в групата.
Във втори мач влизам като резерва и вкарвам решаващия гол, но това е плод на целия отбор. Просто съм на точното място в точния момент… Всички са много добри футболисти и това се дължи на тях.
Целта ни е първото място и трябва да търсим само победи до края. Много отбори и в “Б” група нямат футболисти като нашите в “Етър”. Мачовете със “Спартак” и “Бдин” са изключително важни и трябва да вземем задължителни победи.”
Милчо Макенджиев:
“Въпреки тежкото време успяхме с опит и качества да победим отбора на “Ком”. Само с класа ги победихме. Трудно започнахме, но го отдавам на тежкото време и на терена. Е, вкарах първия гол, рядко ми се случва, но се случва и мома да роди (смее се). Няма да говоря за първото място, нека караме мач за мач и да побеждаваме във всеки.”
Венци Димитров:
“Получи се добър мач, като имаме предвид терена. Но не трябва да е оправдание. Най-радостното е, че победихме и си свършихме работата за този кръг. Нямах много работа в този мач, нека във всеки мач да е така и даже още повече да не бутам топката. Това, което трябва да подобрим, е да вдигнем още повече домакинския хъс, да вкараме още спортна злоба и да стъпваме още по-здраво. Мисля, че можем да постигнем крайната цел. Сериозните мачове идват тепърва, мисля, че почваме да навризаме във форма и днес го показахме, независимо от лошия терен.
Публиката ни е уникална, благодаря им много от името на целия отбор и се надявам да не ги предаваме и винаги да са с нас!”
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново