“Етър” играе днес срещу “Левски”, взима под наем трима от “Лудогорец”

Публикувано на пт, 30 юни 2023
479 четения

Илкер Будинов и Дамян Христов

Владислав Найденов

Срещу един от водещите отбори у нас и участник в евротурнирите – “Левски”, ще бъде втората контрола на “Етър” от предсезонната подготовка. Мачът е днес от 18:00 ч. на градския стадион в Правец, където са на подготовка “сините”. За столичани това е първа проверка по време на лагера, където ще изиграят три контроли. След “Етър” те срещат “Марица” и вицешампиона на Кипър “Апоел” (Никозия). “Виолетовите” загубиха първия си мач с 4:0 от “Черно море”.
“Етър” взе трима млади футболисти на “Лудогорец”, които ще бъдат под наем от разградския клуб. Това са защитникът Илкер Будинов, вратарят Дамян Христов и нападателят Владислав Найденов.
Илкер Будинов e роден на 11 август 2000 г., висок е 184 см, играе на поста десен бек. Юноша е на “Лудогорец”, в продължение на четири сезона от 2018 до 2022 г. е част от дублиращия тим на “орлите”. Дебютира за мъжкия отбор на 12 юли 2020 г. при загубата с 3:1 като гост на “Славия”. През есента на 2022 г. бе пратен под наем в “Спартак” (Варна), а от януари т.г. бе преотстъпен на “Пирин” (Благоевград), като през тази пролет има 10 мача и 1 гол.
“Идвам от “Лудогорец” като преотстъпен, играя като десен защитник и десен външен халф, като мога да играя и като ляв външен халф. За последно бях в “Пирин”. Имах обаждане от “виолетовите” още в края на май и приех с удоволствие. Двата клуба се разбраха много бързо и сега съм тук, за да помогна на “Етър”, заяви Илкер Будинов.
Дамян Христов е роден на 10 ноември 2002 г. Висок е 185 см и играе като вратар. Също е юноша на “Лудогорец”, от 2020 г. е основен футболист на дублиращия отбор, за който има 56 мача. В мъжкия отбор на “орлите” дебютира на 26 май 2021 г. срещу ЦСКА 1948. Дамян Христов е младежки национал на България U21.
“Досега съм бил само в “Лудогорец”, приех да дойда в “Етър” и се надявам да се утвърдя на вратарския пост, да играя редовно и да помогна с каквото мога на “болярите”, заяви Дамян Христов.
Третото име е Владислав Найденов, известен с прякора Поршето. Роден е на 29 ноември 2001 г. във Враца и играе като ляво крило. От 2014 г. е в школата на “орлите”, като за последните три сезона натрупа в дублиращия тим 92 мача с 23 гола.
Междувременно “Етър” си е осигурил услугите на младия еквадорски защитник Луис Марио Кордова, съобщи местното издание “StudioFutbol”. “Болярите” са се споразумели с настоящия му клуб “Депортиво Куенка” за едногодишен наем с опция за закупуване. Кордова е национал на Еквадор до 20 години, като има 13 мача за тима, от които шест за Копа Америка.
Централният защитник вече се подготвя да пътува за България.
Анатоли ПЕТРОВ

 

Илкер Будинов и Дамян Христов

Владислав Найденов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново