Михаел Павлов ще свири в Първа лига, В. Търново с трима главни съдии в елита

Публикувано на пт, 30 юни 2023
213 четения

Трима ръководещи съдии в елита ще има Велико Търново през новото футболно първенство. Това стана ясно, след като Съдийската комисия на БФС публикува ранглистите в професионалния футбол за Сезон 2023/2024 година. Добрата новина за великотърновското съдийство е, че всички рефери запазват позициите си, като трима се изкачват и нагоре в ранглистите.
В Първа лига ще ръководят международният рефер Георги Давидов, Георги Гинчев и Михаел Павлов. Така великотърновската съдийска колегия си връща позициите отпреди четвърт век, когато в “А” група свиреха Веселин Богданов, Антон Гецов и Камен Алексиев. 26 са арбитрите в елита, като Георги Давидов е под № 5 в ранглистата, а Георги Гинчев е под № 14.
Михаел Павлов пък е сред новите имена. Той е роден през 1995 г. Започва да тренира футбол в Холандия, след което продължава в “Етър”, като преминава през всички възрастови групи на клуба. От 2014 г. е футболен съдия, като започва от детско-юношеския футбол и областните групи, а през последните три сезона ръководеше срещи във Втора лига. Дебютът му във Втора лига бе на 19 август 2020 г. на мача между “Спортист” (Своге) и “Добруджа” (2:0).
Преминал е двете нива на “Ментори и таланти”, завършил е ВАР-обучение. Висшето му образование е в НВУ “В. Левски” – инженерна специалност, в момента e докторант в НВУ и завършва магистратура по физическо възпитание във ВТУ. Новото попълнение в ранглистата на тъчреферите в Първа лига е Александър Апостолов. Той също е юноша на “Етър”, в момента е преподавател по физическо възпитание в ПМГ “В. Друмев”. В листата са още трима великотърновци – международният асистент-съдия Георги Дойнов под № 6, Илиян Капарашев под № 19 и Милен Арабаджиев под № 25. Общо асистентите в елита са 43.
Във Втора лига ръководещ съдия от старопрестолния град е Стилиян Колев под № 6 в ранглистата сред общо 30 имена. Асистенти са Кристиян Минков и Павлин Петков, на когото предстои дебют в професионалния футбол.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново