“Етър-2” ще трупа опит в Трета лига

Публикувано на пт, 7 авг. 2020
313 четения

Запазване на мястото в групата и трупане на опит е основната задача на дублиращия отбор на “Етър”, който влезе триумфално в Трета лига след серия от победи в областната група. Основната цел на това е обиграване на младите футболисти от великотърновската школа и създаване на кадри за първия отбор.
На практика старши треньорът Марин Стефанов разполага с всички играчи от школата, като се разчита и на опита на Димитър Байдаков, Иван Георгиев, Димитър Цонев.
Картотекирани бяха вратарите Иван Георгиев и Пресиян Петков, както и още Антониян Харалампиев, Борислав Марков, Велизар Тонков, Десислав Пенев, Димитър Байдаков, Димитър Цонев, Димитър Динев, Димитър Митев, Емил Спасов, Ивалин Петков, Иво Ганев, Калоян Митев, Кристиян Кънчев, Кристиян Иванов, Марио Балъков, Светломир Събев, Стелиян Добрев, Стивън Манолов, Теодосий Райков, Христо Марков и Юлиян Райков.
Трудни мачове очакват младите етърци срещу опитните тимове от Северозапада. Показаха го и контролите, които не бяха твърде успешни като резултати. Първото гостуване бе в Полски Тръмбеш, където етърци отстъпиха с 2:1, като почетното попадение вкара Христо Кунчев. Последва гостуване на втородивизионния “Литекс” в Ловеч, загубено с 4:0.
Вторият мач с “Янтра” (Полски Тръмбеш) бе у дома и донесе загуба с 0:2, но особено преди почивката и етърци имаха възможности. Другата сериозна загуба след Ловеч бе отново срещу втородивизионен отбор – в Горна Оряховица срещу “Локомотив” с 5:1, като се разписа Кристиян Кънчев, но отново играта дълго време бе равностойна.
Най-успешната проверка бе срещу “Шумен”, в която “Етър-2” водеше с 2:1 до последната секунда, когато гостите измъкнаха 2:2. Димитър Байдаков откри с глава, последва изравняване и доста пропуски на “виолетовите” надежди, преди Емил Спасов да вкара втория гол. Важното бе, че в проверките “Етър-2” срещна сериозни отбори, което в една подготовка е далеч по-важно от резултатите.
В първия кръг дублиращият отбор на етърци стартира с домакинство на “Левски-2007” и евентуална победа ще бъде чудесен старт за сезона и ще донесе самочувствие.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново