Великотърновските млади борци с шампионски титли при децата

Публикувано на чт, 23 мар. 2023
566 четения

Великотърновските млади борци спечелиха шампионски титли и медали при децата. 188 състезатели от 50 клуба стартираха на държавния личен шампионат за деца по свободна борба, първа група. Надпреварата в зала “Васил Левски” в Сливен бе за малчугани в 3 и 4 клас.
Златен медал за великотърновския клуб “Илия Павлов” донесе Кристиан Михайлов. Ученикът от ОУ “Патриарх Евтимий” бе категоричен в категория до 28 килограма, записвайки четири победи. Възпитаникът на Мирослав Колев отнесе с технически туш съперници от Горна Оряховица и Лозница, на полуфинала пречупи с 9:1 технически точки Димитър Симеонов от НСА, а на финала тушира Симеон Тролиев от “Митекс” (Благоевград).
Шампионска титла донесе и Аспарух Анастасов от другия великотърновски клуб “Царевец Етър-93”. В категория до 38 килограма той отнесе четирима противници, съответно от Пазарджик, Добрич, Петрич и Елена. Във финалната схватка в категория до 38 килограма Анастасов, който е ученик в ОУ “Димитър Благоев”, тушира Тони Салиев от еленския клуб “Дан Колов”.
245 състезатели от 56 клуба пък се включиха в шампионата за деца по свободна борба, втора група – за ученици 5-6 клас, който също бе в Сливен.
В тази възраст В. Търново има един медалист – Алдин Алдинов. Състезателят на СК “Илия Павлов” взе бронз в категория до 32 килограма. Той бе спрян на полуфинала от Никола Николов от НСА “Васил Левски”, а в малкия финал нямаше проблеми с противник от Караманци, над който надделя с 10:0 технически точки.
В първа група шампион на страната до 32 килограма стана Симеон Великов, а във втора група сребърен медалист до 35 кг е Радослав Великов. Двамата са синове на известния великотърновски състезател Радослав Великов и се състезават за столичния клуб “Симеон Щерев – Левски”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново