“Баш Мечките” срещу “Перестройка” още в първия кръг на BGO Баскетболна лига

Публикувано на пт, 29 сеп. 2017
207 четения

С дерби между двата търновски отбора стартира първият кръг в BGO Software Баскетболна лига – Дивизия Център. В неделя от 17 часа в баскетболната зала на спортен комплекс “Ивайло” ще се изправят победителят от редовния сезон през миналата година “Баш Мечките” срещу “Перестройка”. Двата търновски тима са сред най-силните състави в групата.
Рекорден брой отбори – девет, ще участват в Дивизия Център, с което я превръщат групата, с най-много участващи градове и втора по брой отбори. Четири мача и близо 6 часа баскетбол очакват зрителите в залата в неделя. Първенството ще открият свищовският “Академик” и “Фристайлърс” (Исперих), които излизат на паркета в 11 ч. Два часа по-късно започва срещата на новака “Локомотив” (Горна Оряховица) срещу “Чавдар” (Троян).
От 15 ч. играят Технически университет – Габрово, и “Предаторс” от Плевен. Девет кръга ще се изиграят до края на 2017 година, още толкова ни очакват през пролетта. След изиграване на срещите от редовния сезон предстоят плейофи. Всеки кръг ще има награда за MVP, като най-добрият играч ще бъде определян съобразно статистическите показатели от срещите. Предвижда се игра с публиката всеки кръг, както и стрелба от центъра за феновете, съобщи “двигателят” на лигата в Дивизия “Център” Данаил Киров.
Градовете домакини на срещите от лигата през есента ще бъдат Велико Търново (на три кръга), Горна Оряховица, Плевен, Троян и Габрово.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново