Василена Цветанова стана вицешампион по бокс за девойки

Публикувано на вт, 18 апр. 2017
497 четения

Треньорът Свилен Русинов с възпитаничките си участвали на държавното за девойки.

62 състезателки от клубове от цялата страна взеха участие на държавния личен шампионат по бокс за девойки в Разград. Боксов клуб “Локомотив”, единствен от областта, бе представен с четири състезателки в спортна зала “Лудогорец”.
Василена Цветанова завоюва сребърен медал в категория плюс 54 кг. Боксьорката на “Локомотив” победи на полуфинала с технически нокаут в първия рунд Дебора Кирилова от Търговище, а в спора за титлата отстъпи пред Добринка Георгиева (клуб “Севдалин Василев”, Хасково).
Бронзови медалистки станаха Симона Росенова в категория 46 кг и Йоана Йорданова в категория 51 кг. Симона бе спряна на полуфинала от бъдещата шампионка Мелек Закифова от Русе. Йоана отказа в първия рунд Дария Попова (“Нео”), но на полуфинала отстъпи пред Силвия Тодорова от Сливен.
В категория до 60 кг Ивелина Георгиева загуби от шампионката Андрея Василева от ЦСКА и се класира на 5-о място. Междувременно Димитър Брусев се нареди на пето място в кат. 52 кг на държавното първенство по бокс за ученици. От 21 до 25 юни Горна Оряховица ще бъде домакин на държавно лично и отборно първенство по бокс за юноши, което ще се проведе в спортна зала “Никола Петров”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново