“Академик” загуби с късен гол

Публикувано на вт, 25 апр. 2017
120 четения

С гол в края на мача свищовският “Академик” загуби гостуването си в Левски на едноименния тим, като заслужаваше да вземе точката. В 15-ата минута Кристиян Иванов можеше да открие резултата след пас на Лилян Маринов, но не улучи топката. После самият Маринов получи възможност да шутира след корнер, но прати кълбото над напречната греда. Малшанс споходи Стефан Гинчев в 35-ата минута, когато от пряк свободен удар нацели гредата. Удар на Кристиян Иванов бе париран от вратаря на “Левски-2007”, а защитник на домакините успя да изчисти топката пред връхлитащия Маринов.
След почивката домакините успяха да изравнят играта. Силни изяви на вратата на “студентите” имаше Здравко Ангелов, който отрази изстрели на Паликрушев, Петров и Иванджиков, а веднъж му помогна и страничният стълб. “Студентите” залагаха на контри, които също носеха опасност и пред Стефан Иванов и Кристиян Иванов имаше възможности за попадение. Пет минути преди да изтече редовното време, при центриране от пряк свободен удар си стигна до разбъркване, при което Тони Паликрушев отблизо вкара за 1:0. Попадението бе оспорено от играчите на “Академик”, които имаха претенции за засада.
“Момчетата отново играха силно, така че не мога да не бъда доволен. Кметът Генчо Генчев подкрепи отбора и също ги похвали за старанието, коментира треньорът Евгени Маринов. В деня на мача той стана дядо, като внукът ще носи неговото име – Евгени Маринов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново