“Академик” възкръсна с 3:0 за 30 мин.

Публикувано на пн, 28 февр. 2022
65 четения

Свищовският “Академик” стигна до изключително важна за оцеляването си победа, като би с класическото 3:0 “Локомотив” (Мездра). Успехът позволи на “студентите” да съберат 11 точки пред преследвачите в дъното “Ювентус” (Малчика) и “Етър-2”. Играчите на Росен Илков изиграха най-силния си мач от доста време насам и решиха всичко още в първия половин час.
Мачът започна с натиск и желание от страна на “студентите” да постигнат така нужната победа в борбата за оцеляване. Направи впечатление комбинативната и бърза игра и доброто преливане от линия в линия. Това даде резултат и още в 7-та минута след бърза атака с по едно докосване и последвало ниско центриране от десния фланг, на стрелкова позиция се оказа Александър Стоянов, който не сбърка и опъна мрежата на локомотивци с прецизен удар. Гостите отвърнаха с далечен удар в 15-ата минута, който не застраши вратата, пазена от Виктор Владимиров.
В 19-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар и разбъркване свищовлии можеха да удвоят, след като вратарят изби топката, но добавката не бе успешна. След атака на гостите в 22-та минута се стигна до бърза контраатака, минала през Лилян Маринов, който изведе Божидар Матеев в предни позиции. Той успя да се пребори със защитник и да плъзне топката надясно към връхлитащия Алекс Миланов, който вкара с шпагат и удвои преднината на “Академик”.
Само минута по-късно домакините поискаха и дузпа за изблъскване на нападател от Митко Милчев, но такава не последва, а при последвалата контра на “Локомотив” двама футболисти на свищовлии се сблъскаха, което наложи намесата на лекарския екип, оказал помощ на капитана Иван Ганев. В 36-ата минута отново след комбинация този път Божидар Матеев изведе сам срещу вратаря Лилян Маринов, който също се записа сред голмайсторите за 3:0. Три минути по-късно можеше да се стигне и до четвърти гол, но численото превъзходство в нападение на “Академик” не можа да бъде материализирано.
Вихрено започна и второто полувреме, през което свищовските футболисти продължиха натиска. В 50-ата минута и напречната греда дойде на помощ на гостите след удар на Божидар Матеев, който с плътен шут я разтресе от позицията на дузпата. В 59-ата минута след поредица от три корнера и натиск на гостите се наложи на Виктор Владимиров да се намесва, като този път много по-опасен удар от малък ъгъл бе избит в нов ъглов удар.
Постепенно свищовските футболисти заиграха по-прибрано и намалиха оборотите, отстъпвайки по-голямото владеене на топката на гостуващия тим. Въпреки това две минути преди края двойно подаване между Божидар Матеев и Александър Миланов за малко не завърши с попадение, но пуснатата топка от Миланов покрай вратаря мина и край страничния стълб. В добавеното време Симеон Бойчев бе изведен съвсем сам срещу стража, но би право в тялото му.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново