“Академик” сериозно подсили тима, взе Стефан Трайков и Явор Генчев

Публикувано на пт, 5 февр. 2021
151 четения

В свищовския “Академик” предприеха мерки, недоволни от незавидното 15-о място в Трета лига след есенния полусезон, и сериозно подсилиха тима. Най-утвърдените имена сред осемте нови попълнения са бившият играещ треньор Стефан Трайков и идващият от “Локо” (Др) Явор Генчев.
“Стефан е местен и всички го познаваме, радвам се, че се върна да помогне на отбора. Той заедно с Иван Ганев и Пламен Ангелов са тримата най-опитни в отбора. Идеята и политиката на клуба са да се изгради едно ядро от около 10-12 опитни футболисти и покрай тях да се налагат младите момчета от местната школа. Когато има такива добри футболисти е много по-лесно и за младите момчета да се развиват”, коментира старши треньорът Борислав Борисов.
Останалите нови са вратарят Иван Христов от В. Търново, нападателят Александър Скорчев от “Спартак” (Пл), защитникът Иван Филипов от “Левски-2007”, Георги Колев, бившият кадър на “Академик”, Александър Георгиев, който идва от “Янтра” (П. Тръмбеш) и Мартин Иванов, който е от В. Търново, но за последно бе в “Локо” (Др). “От тях имахме нужда, за да вдигнем малко нивото, мисля, че “Академик” има нужда от по-добри футболисти за по-добро представяне. Мисля, че на този етап с новите момчета, които привлякохме, има конкуренция на всеки един пост. Те могат да играят не само на един пост, но и на втори, и на трети и наистина това е пътят на развитието. Напусналите играчи са Веселин Габров, Сонер Хюсеин, братята Валентин и Преслав Антонови, Радослав Батов, Кристиян Аначков и резервният вратар Денис Венциславов”, съобщи Боби Борисов.
“Студентите” се готвят изцяло в местни условия. “На този етап всичко е нормално и като база, и като условия, всичко е много добре, благодарение на ръководството на Общината и на Стопанската академия. Всички сме обединени в една идея да си помагаме и в крайна сметка отборът наистина има прекрасни условия за развиване на футбол”, добави Боби Борисов.
Наставникът призна, че не е доволен от есенното представяне, но е видял и хубави неща. “Просто ние тръгнахме с една мисъл, че едва ли не само с местни момчета, само с млади състезатели може да се направи нещо. Беше обяснено на ръководството, че на този етап няма как да се случи. Не е нужно да се правят драми, защото две-три загуби не са фатални. Въпросът е, че поддържайки тази политика, тя неимоверно ще доведе и до някои слаби резултати. Определено се видя, че хората, които бяха от други места, говоря за освободените, не бяха на нужното ниво, за да дадат спокойствие и сигурност на по-младите момчета. Затова се направи и тази политика и рокада, за да се привлекат нови момчета за сметка на старите, които бяха освободени или напуснали сами. Надявам се, тази година да имаме по-добри резултати при тази нова форма на отбора и съм сигурен, че ще изглеждаме много по-добре”, коментира Борислав Борисов.
Треньорът е убеден, че с тези футболисти, с които разполага, “Академик” ще се справи по-добре в предстоящите мачове и ще се качи по-нагоре в крайното класиране.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново