“Академик” падна тежко в Мездра

Публикувано на ср, 26 окт. 2022
80 четения

“Локомотив” (Мездра) срази свищовския “Академик” с 4:0 в среща от 12-ия кръг на Трета лига. Домакините имаха пълно превъзходство през целия мач и заслужено взеха трите точки.
В 14-ата минута Гроздан Илиев с удар от границата на пеналта разтресе гредата. В 23-та минута Васил Калоянов изведе Михаил Иванов зад защитата, той излъга вратаря и хладнокръвно вкара за 1:0. След това страховит далечен изстрел на Гроздан Илиев мина на сантиметри от целта. В добавеното време на първата част Михаил Иванов стреля по диагонала, но вратарят Владимиров изби в корнер.
Михаил Иванов след почивката излезе на чиста позиция и стреля, стражът на гостите обаче изби топката пак в корнер. В 54-та минута Ивайло Орлинов засече центриране на Ваньо Иванов, но вратарят се справи. Четири минути по-късно Михаил Иванов нахлу в пеналта и върна топката към Васил Калоянов, който вкара за 2:0. В 62-та минута Калоянов с пета подаде към Васил Сапунджиев, чийто изстрел мина през краката на стража за 3:0. После добър шанс се откри пред Михаил Иванов, но той пропусна. В 72-та минута току-що влезлият в игра Тодор Горанов пресече пас на защитник и елегантно прехвърли вратаря за крайното 4:0.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново