В “Павликени” ще заздравяват защитата, гонят 8-10 място в класирането напролет

Публикувано на чт, 27 Ное. 2014
471 четения

Милен Петков има сериозни планове за селекцията и бъдещето пред “Павликени”.

Място в челната десетка ще гони напролет съставът на ОФК “Павликени”. Целта не е кой знае каква висока, като се има предвид, че Северозападната “В” група е съставена едва от 14 отбора, но е реална с оглед на есенното представяне на тима.
Полусезонът не бе успешен за павликенския тим, който имаше малшанса да стартира с гостуване във Видин на “Бдин” и домакинство на “Спартак” Плевен (завършили впоследствие на първите две места) и допусна загуби с по 4:1, а после пораженията продължиха.
След шестия кръг последва и треньорска рокада. ОФК “Павликени” бе записал едва 1 реми в Козлодуй и пет загуби, което доведе до освобождаването на треньора Илия Пендов и на негово място бе привлечен бившият наставник на павликенци Милен Петков, някогашен играч на ЦСКА. Още в дебюта му “Павликени” взе и първата победа за сезона – 3:2 над “Янтра”, а до края на полусезона отборът навакса малко изоставането и в седемте мача записа 3 победи и 4 загуби.
Не трябва да се пренебрегва и фактът, че ОФК “Павликени” игра последните си мачове не у дома, а на стадиона в с. Лесичери поради ремонт на спортния комплекс в града.
Затова и загубата с 0:3 в последния отложен мач срещу “Етър” бе логична. “При неутрален терен винаги по-стойностният отбор има предимство. Бяхме равностойни, докато бяхме по-свежи. Получи се хубав двубой срещу “Етър”, имахме и своите положения, но не можахме да ги реализираме”, коментира след мача треньорът Милен Петков.
В крайна сметка отборът ще зимува на 12-о място с три победи, едно реми и 9 загуби, вкарал е 17 гола и е допуснал 31. Далеч назад са “Ботев” (Козлодуй) и “Ситомир” (Никопол), така че няма опасност от изпадане, но и отборите пред него в класирането са с аванс – “Ювентус” (Малчика) и “Партизан” (Червен бряг) са с 6 точки напред, а “Ботев” (Луковит) – с пет.
Предстои мащабна селекция, като акцентът ще бъде върху защитата, призна наставникът на павликенчани, който не е доволен от играта на бранителите. “Предстои по-мащабна селекция. Заварвам отбор, който има добри футболисти, но ще привлечем играчи с повече защитни действия. Ще искам да балансирам синхрона в защита, защото там идват най-големите проблеми”, каза той.
Според Милен Петков ОФК “Павликени” спокойно може да се пребори за място в десетката и дори да гони 8-ото място. “Целта е място в десятката, класиране между 8 и 10 място, все пак ни предстои цял полусезон. Успяхме да вземем някоя и друга победа, но все още това е недостатъчно. Това, върху което се работи, е изграждането на един отбор, който ще е с перспектива за няколко години напред”, добави той. Що се отнася до финансирането, около което в последния месец прехвръкнаха искри на сесията на Общинския съвет, Милен Петков заяви, че се надява да няма проблеми. “Споровете около финансирането на отбора бяха по-скоро плод на някакво недоразумение, мисля, че напролет нещата ще бъдат много по-добре”, завърши треньорът на ОФК “Павликени”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново