В Българско Сливово скочиха на рефера, но паднаха от “Пробив” (Овча могила)

Публикувано на чт, 19 Ное. 2020
363 четения

В Овча могила вече имат и клубни шалове.

Много страсти предивзика свищовското дерби между “Бенковски” (Българско Сливово) и “Пробив” (Овча могила). Двата отбора стъпиха здраво в мача и емоции не липсваха. По-класният тим на гостите обаче взе класическа победа с 0:3.
Домакините бяха без петима титуляри, но бяха решили да не се дават без бой. Още в 8-мата минута Павел Петров си отбеляза автогол след атака на тима от Овча могила, като заби топката в долния ъгъл на вратата си за 0:1. Малко по-късно Илиян Блажев с глава от линията на вратарското поле пропусна да удвои аванса на “Пробив”, като насочената топка облиза гредата. В 38-та минута вратарят на домакините отби топката, която попадна в Атанас Кръстев и той покачи на 0:2.
Попадението изнерви домакините от Българско Сливово, които поискаха нарушение срещу вратаря си и Марио Петров ритна младия рефер Иво Иванов. Бурно оспорваха още Свилен Иванов, Кристиян Кирилов и Митко Димитров. Действията им са описани подробно в доклада на дежурния делегат на БФС Николай Дамянов. В 70-ата минута Емил Георгиев окончателно приключи спора, като с удар по диагонала вкара в обратния ъгъл за 0:3.
“Бенковски” ще зимува на предпоследното 9-о място с актив от 6 точки, докато “Пробив” (Овча могила) е шести. В другите два мача от кръга “Земеделец” (Козловец) загуби с 0:4 от “Светкавица” (Михалци), а “Бъдеще” (Бутово) записа служебно 3:0 над “Устрем” (Масларево).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново