Цанко Цветанов за четирите си шампионски титли с “Астана”

Публикувано на вт, 28 Ное. 2017
266 четения

Сред зрителите на официалната трибуна на стадион “Ивайло” бяха две от легендите на “Етър” Красимир Балъков и Цанко Цветанов. Неотдавна Цветанов стана за четвърти пореден път шампион на Казахстан като част от треньорския щаб на Мъри Стоилов.
– Цанко, какво те води във Велико Търново?
– Мачът на “Етър”. Имаме пауза в “Астана” между двата мача за Лига Европа. Първенството в Казахстан свърши отдавна и футболът там е във ваканция с изключение на “Астана”, с която имаме решителен мач за продължаване в Лига Европа в Прага срещу “Славия”.
– Ставате за четвърта поредна година шампиони…
– Мисля, че това е един огромен успех за Станимир Стоилов, за нас като негов щаб, за българските треньори и авторитета на българската треньорска школа. Едно постижение, за което, колкото повече минава времето, осъзнавам колко важно и тежко е – 4 поредни години с един отбор и с един треньор да бъдеш шампион.
– Вероятно Стоилов се радва на голямо уважение там?
– Естествено е да се радва, това са неща, които в казахстанския футбол не са и очаквали. Не само четирите шампионски титли, но и международните успехи. Успяхме всички заедно да поставим “Астана” на футболната карта на Европа.
– Какво ви предстои сега?
– За нас предстои финал – ако спечелим в Прага, продължаваме напролет. Надявам се, че ще успеем да се представим по най-добрия начин.
– Как стоят нещата с евентуалното продължаване на договора ви, който е до Нова година?
– Тези въпроси – към Станимир Стоилов.
– Следиш ли представянето на “Етър”?
– Да, аз съм и член на Управителния съвет. Всеки път, когато имам възможност, идвам на стадион “Ивайло”. Тази есен гледах и мача с “Ботев” (Пд). Искрено се надявам, че “Етър” ще запази мястото си в Първа лига, основната му цел този сезон трябва да е именно това.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново