Трима наши състезатели са в идеалната петица в Националната аматьорска лига

Публикувано на пт, 3 юни 2016
171 четения

Трима състезатели на “Велико Търново” намериха място в идеалната петица в Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България. На поста плеймейкър Стилиян Димитров събра 159 точки и е с най-високи показатели от тима си. Стилиян завърши със средно 19 т., 5 борби, 3.6 асистенции, 1.8 откраднати топки, 0.4 чадъра за 8 мача. Той бе избран за най-полезен състезател на първия кръг в първенството и е един от лидерите на победителя в редовния сезон – “Велико Търново”.
Митко Митков е с общ коефицент от 138. Той е и първият състезател в шампионата с трипъл-дабъл – 17 т., 15 борби и 10 откраднати топки. Показателите му в редовния сезон са 11.9 т., 10 борби, 1.9 асистенции, 2.4 откраднати топки, 0.6 чадъра за 8 мача.
Евгени Василев започна участието си в първенството едва на 16-годишна възраст. За 6-те мача, в които взе участие, събра коефицент от 136. Въпреки крехката си възраст той се утвърди като един от лидерите на първенеца в редовния сезон, а освен това е един от първите състезатели, успели да запишат трипъл-дабъл срещу името си в първенството. Успеваемостта при стрелбата му за 2 и 3 точки е изключително висока и отново дава отговор на логичното присъствие на Евгени в идеалната петица като атакуващ гард. Показателите му са 18.3 т., 7 борби, 4 асистенции, 1.7 откраднати топки, 0.5 чадъра за 6 мача.
Останалите двама баскетболисти в петицата са Венцислав Кукенски от “Ти Ес Ди Сървисиз” – като леко крило, определен за най-полезен играч в редовния сезон, и Дисислав Дончев от “Чардафон – Орловец” – тежко крило.
В символичната втора петица намират място четирима състезатели на търновските клубове. Данаил Киров – плеймекър, и Стефан Нешков – тежко крило, са представителите на “Перестройка”. Другите двама са Георги Обретенов – леко крило, и Найден Найденов – атакуващ гард от тима на “В. Търново”.
Състезатели от областта оглавиха 5 от 6 индивидуални класации. Евгени Василев оглавява 2 класации. Той е с най-висок коефицент – 22.67 средно на мач, и е лидер при асистенциите с 4. С най-много асистенции в редовния сезон пък е Стилиян Димитров с 29. Георги Георгиев от “Академик” (Свищов) е с най-много откраднати топки – 32 (4.57 средно на мач). С най-много чадъри е Фурууа Брендакс от “Перестройка” с 12 (1.50 средно на мач). Данаил Киров е лидер при реализаторите с 20.33 т. на мач.
Най-добър стрелец от зоната за три точки е Стефан Млъзев от тима на “Велико Търново”, който реализира 41.2 % от изстрелите си от далечно разстояние. Веднага след него е съотборникът му Евгени Василев с 40.0 %, а Д. Киров е трети с успеваемост от 32.8 %.
Най-висок процент за 2 точки има Евгени Василев – 64.4 %. Втори е Ст. Димитров с 64.0 %, топ 3 допълва Д. Киров с 56.1 %. В събота в Троян и неделя във В. Търново ще се проведат първите полуфинални плейофи. Играе се до 2 победи от 3 мача. Съперници в тях са “В. Търново” – “Политехника” и “Ти Ес Ди Сървисиз” – “Перестройка”. При равенство в серията, решителните трети срещи ще се проведат на 11 юни в Троян.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново