Цвети Пиронкова пред “Янтра ДНЕС”: “Щастлива съм, това ще ми донесе опит и самочувствие”

Публикувано на пт, 3 юни 2016
376 четения

Българската тенисистка Цветана Пиронкова направи запомнящо се участие в един от най-големите турнири в света “Ролан Гарос”. След впечатляваща игра тя стигна до участие в четвъртфинала, което е и най-значимото ѝ постижение в този турнир. Накрая загуби мача със Саманта Стоусър, но показа класа, характер и добра форма.
В новата ранглиста Пиронкова със сигурност ще се придвижи доста напред и най-вероятно ще вземе участие на олимпиадата.
След мача Цвети дойде видимо изморена, но все пак щастлива от доброто си представяне, а по време на пресконференцията отговори специално на въпросите на “Янтра ДНЕС”.
– Какво смяташ, че не ти достигна, за да спечелиш мача със Стоусър?
– Доволна съм от мача. Може би ми липсваше увереност, защото за пръв път играя четвъртфинал на “Ролан Гарос”и за пръв път имам толкова горно класиране.
– Очакваше ли да стигнеш до четвъртфиналите? Все пак твоят път до тях беше най-трудният от всички в женската схема…
– Да, така беше. Не мога да кажа, че съм го очаквала, но се надявах да стигна дотук и да подобря представянето си от миналата година. След първия мач започнах да се ориентирам в обстановката и разбрах, че имам шанс. Имах доста трудни съпернички, но съм щастлива, че постигнах победи над състезателки с много високи позиции в ранглистата и това ще ми донесе повече опит и самочувствие.
– Отразиха ли се на играта ти атмосферните условия и травмата, която получи в мача с Радванска?
– Няма да коментирам атмосферните условия, те бяха еднакви за всички. Не мога да кажа, че травмата ми е сериозна и че е допринесла за загубата ми. Не се чувствах на 100 % добре физически, защото усещах умората от предните мачове и нямах много време за почивка. Но съм много щастлива от цялото си представяне.

Четвъртфиналите преминаха с бързи победи на Серена Уилямс и Новак Джокович, без проблем за Стан Вавринка и Анди Мъри. На пресконференцията попитах Стан Вавринка дали фактът, че е спечелил миналата година му дава повече увереност или го поставя под напрежение. Той отговори, че тази година със сигурност е с по-голямо самочувствие и има съвсем друг психически подход към турнира, с много по-малко напрежение. Каза също, че е много щастлив от представянето си до момента и се радва да бъде отново на полуфинал. За предстоящия мач с № 2 в света Анди Мъри има добро усещане, тъй като с него е имал доста успешни мачове и се надява и тази година да стигне финалите.

Десислава ПОПОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново