Трета загуба записа горнооряховското “Локо”

Публикувано на пт, 25 ян. 2019
163 четения

Трета поредна загуба без отбелязан гол записа горнооряховският “Локомотив” от началото на подготовката си. След пораженията с 0:3 от “Созопол” и с 0:2 от “Локо” (Пд), играчите на Красимир Мечев записаха в Пловдив загуба и от “Ботев”. Мачът се игра на централния терен в Коматево и бе наблюдаван от около 50-ина фенове. Домакините победиха с 2:0 с по един гол в двете части на мача.
Антонио Вутов в 20-ата минута даде преднина на “канарчетата” със силен шут от малък ъгъл. В 61-ата минута юношата Иван Василев бе съборен в пеналта и последва дузпа, от която националът Тодор Неделев оформи крайния резултат.
“Локомотив” започна с Александров, Т. Трифонов, Минков, Попов, Николов, Сандов, Славков, Пехливанов, Иванов, Юруков, Колев.
Междувременно нападателят Георги Чукалов ще играе за “Локо” (ГО) до края на сезона като преотстъпен от сегашния си клуб “Арда” (Кърджали). Той ще се включи в подготовката на “железничарите” до края на седмицата и може да влезе в игра при следващата контрола. 20-годишният Чукалов през сезон 2017/2018 игра за горнооряховци. После премина в “Арда”, но БФС отказа да го картотекира за есенния дял на първенството.
“Локомотив” се разделя с още един от дошлите на проби през зимната пауза. След Денис Цалов клубът се отказа от услугите и на Веселин Васев, който дойде от ЦСКА-1948, но се оказа, че е скрил контузия.
Юношите старша възраст на “Локо” пък започнаха годината с реми, като направиха 1:1 с връстниците си от Дряново в контролна среща. Домакините откриха резултата в 52-ата минута. Възпитаниците на треньора Лъчезар Русев възстановиха равенството само след три минути – Николай Иванов изведе в добра позиция Макс Велков, който отбеляза за 1:1. “Доволен съм от проверката, не толкова от резултата. Бяхме водещият отбор в мача, но лошият терен до известна степен изравни силите. Предоставих възможност за изява и на момчета, които са по-малки и са в долната възрастова група”, коментира треньорът Лъчезар Русев. Пет момчета – Янислав Цачев, Николай Иванов, Станимир Андреев, Тодор Бакърджиев и вратарят Захнур Чаушев, вече се интегрират и готвят с първия отбор на “Локомотив”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново