Торнадо, силни бури и град удариха Анталия и провалиха мача на “Етър”

Публикувано на пн, 28 ян. 2019
366 четения

“Виолетовите” ще срещнат ЦСКА в последната проверка

Торнадо, силна буря и градушки удариха турския курорт Анталия и провалиха насрочената за събота контрола на “Етър” с “Висла” (Краков). Отменени бяха и всички други контролни срещи на българските отбори, повече от които също са на подготовка в Анталия. Торнадото донесе със себе си силен дъжд, градушка, мощен вятър и гръмотевици, затворени пътища, множество паднали палми и летящи ламарини и прозорци. Има много материални щети, разрушени сгради, съобщава се и за две жертви.
Агенциите, които организират приятелските срещи на родните тимове, им предложиха да решат дали да играят на своя отговорност – срещу подписана декларация, но всички благоразумно отложиха мачовете си. Тренировките в събота бяха отменени и отборите се затвориха за работа във фитнес залите.
“Етър” и “Висла” първоначално решиха да отложат спаринга за по-късен час, но и това се оказа невъзможно. Впоследствие двата клуба решиха да играят снощи от 17 ч., но провеждането на мача до последно бе под въпрос.
Междувременно “виолетовите” направиха промяна в плановете си и за последната контрола в България преди подновяването на първенството. “Етър” трябваше да приеме “Литекс” у дома на 8 февруари с официално представяне на отбора. Вместо това обаче “болярите” ще гостуват на ЦСКА на 9 февруари от 15:00 ч. на “Българска армия”. “Този мач с ЦСКА ще бъде като продължение на проверките със силните съперници в Турция. Искам качествени проверки, в които отборът ни да добие самочувствие и опит, който е безценен за младите футболисти. В последния мач срещу ЦСКА ще можем да видим какво сме постигнали в подготовката и да си сверим часовника”, коментира Красимир Балъков.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново