Балъков: “Играчите и отборът израстват в здрави битки със силни съперници”

Публикувано на пн, 28 ян. 2019
107 четения

Главният мениджър на “виолетовите” Красимир Балъков даде интервю за подготовката на отбора в Турция и проверките преди началото на първенството.
– Г- н Балъков, как са здравословно и функционално футболистите?
– Слава Богу, опазваме се засега от сериозни контузии. Има някои леки травми, но това е нормално по време на подготвителен период. Най-важното е всички да се приберат от Турция напълно здрави и в необходимото кондиционно състояние. Само лошото време в Анталия наруши плановете ни.
– Доволен ли сте от показаното срещу “Лех” и “Динамо” (Загреб)?
– Държа да играем със силни съперници, защото ние в първенството се справяме срещу отборите от нашето ниво. Но сме само на точка от шестицата, а и преди това ни предстоят мачове с “Берое”, с ЦСКА, “Славия”… Искам отборът ни да добива самочувствие, като играе с по-силни противници, да може да се надиграва с тях и да побеждава. Затова търсехме такива съперници тук в Турция, бих казал, че те са на нивото на ЦСКА, “Левски”, “Ботев” (Пд), “Берое”… Доволен съм от играта на момчетата досега, показаха хубави неща, но предстои още работа.
– Резултатите бяха много успешни, дори медиите в Хърватия и Полша са изненадани…
– Резултатите в момента са последното нещо, което ме интересува. Да, добре е, когато побеждаваш, защото това носи самочувствие на футболистите, но това не означава, че не можем да загубим някоя от следващите контроли. По-важното е да градим играта, на която ще разчитаме в предстоящите тежки мачове напролет.
– Разбрахме, че “Етър” на 9 февруари ще гостува на ЦСКА в последна проверка, вместо предвидения спаринг с “Литекс”?
– Така е. Предстои ни тежко начало на пролетния полусезон с домакинство на “Дунав” и веднага след това в междинния кръг гостуване на “Берое”. Този мач с ЦСКА ще бъде като продължение на проверките със силните съперници в Турция. Пак казвам, искам качествени проверки, в които отборът ни да добие самочувствие и опит, който е безценен за млади футболисти като Кольо Станев, Сашо Георгиев, Лас Мане, Джамов… А той се добива с мачове срещу силни отбори. В последния мач срещу ЦСКА ще можем да видим какво сме постигнали в подготовката и да си сверим часовника. В първенството, като изключим мачовете с “Лудогорец”, играхме добре срещу “Левски”, ЦСКА, “Берое”, “Черно море”, но малко не ни достига да спечелим. Искам да наваксаме точно това, за да бъдем напълно равностойни срещу водещите отбори. Играчите и отборът като цяло израстват в здрави битки със силни съперници.
– Завършена ли е селекцията и ще привлечете ли Илия Джамов, който е на проби?
– Към момента това са футболистите, с които разполагаме и на които ще разчитаме в първенството. Що се отнася до Джамов, той е млад играч с определени качества. С него сме се разбрали, че ще е с нас до самия край на подготовката и след това ще седнем и ще разговаряме, така че ще решаваме накрая.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново