Светлин Беров спечели турнира по тенис на маса за ветерани в Албена

Публикувано на ср, 14 окт. 2015
445 четения

Първата ракета на СКТМ “Боровец” (Горна Оряховица) Светлин Беров спечели първо място в турнира за ветерани 30+ в курорта Албена, който се проведе след старта на първенствата във Висша лига и “А” група по тенис на маса.
18 състезатели, повечето от двете първи тенис дивизии плюс няколко румънци, участваха в турнира 30+. Беров спечели предварителна група 3 с актив от 3 победи. Той победи с 3:0 гейма Пламен Петков, Мартин Христов и Борислав Балинов, като нито един от съперниците му не успя да вземе повече от 7 точки в гейм. В четвъртфинала отстрани първата ракета на “Комета” (Луковит) Шанол Ебазер в много оспорван мач, завършил с контрагейм. На полуфинала Светлин се наложи над бившия национал Станислав Иванов, който сега се състезава в Германия. Финалът срещна Светлин Беров и Стефан Лъвчиев, който в паралелния турнир “Албена Опън” победи най-силния български тенисист в момента Теодор Александров. Беров не позволи на Лъвчиев да разгърне играта си и спечели турнира. Светлин участва и в турнира “Албена Опън”, където взе четири победи в предварителна група 7. Горнооряховчанинът се наложи над Даниел Станчев с 3:1, Дан Тигау (Румъния) с 3:0, Христо Стефанов с 3:0 и над Даниел Григоров с 3:0. На осминафинала системата го противопостави на друг състезател на “Боровец” Веселин Игнатов и Беров отстрани съотборника си. На четвъртфинала обаче горнооряховчанинът имаше лош късмет да срещне третия в схемата Петко Габровски, който надигра Беров, а по-късно спечели и турнира, побеждавайки на финала Габриел Постоака (Румъния).
Ден по-рано отборът на СКТМ “Боровец” стартира за осма поредна година в първенството на Висшата тенис лига. Горнооряховският тим загуби първите си две срещи от фаворитите този сезон – “Панагюрище” и “Корабостроител” (Варна). В третия мач “Боровец” се наложи над “Дупница”. Следващият турнир в Лигата е на 12 декември и горнооряховчани все още имат шанс да попаднат в първата четворка, която напролет ще разпределя медалите.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново