Стилиян Димитров е най-полезен състезател в първия кръг на Националната аматьорска лига

Публикувано на вт, 16 февр. 2016
445 четения

Стилиян Димитров получи наградата си от Орлин Атанасов, който е основната движеща сила на първенството на НАЛБ в Централна България.

Стилиян Димитров от В. Търново е най-полезният състезател в първия кръг в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016 в Централна България. Той получи наградата си преди мача срещу “Академик” (Свищов) от втория кръг.
Отборът на “Велико Търново” започна с победа участието си в НАБЛ. Тимът се наложи над “Чардафон – Орловец” в Габрово с 27 точки разлика. Стилиян Димитров демонстрира класата си и остана на 3 борби от трипъл-дабъл, завършвайки с 18 точки, 10 асистенции и 7 борби за малко повече от 31 минути на терена. Димитров може да се похвали с престижната индивидуална награда в лигата след само един изигран мач. Той стана и първият състезател с отличие в първенството на НАЛБ извън София. Стилиян Димитров събра най-много точки в класацията за най-полезен състезател за първия кръг. Той постигна коефицент от 26.
В първенството в Централна България се спазва изпитаната формула за най-полезен състезател на кръга – от коефицента на състезателя се изважда разликата, с която отборът му побеждава. Това означава, че Димитров е с -1 точка за класацията. След него е Венцислав Кукенски от “Ти Ес Ди Сървисиз” (Троян) с -7 т., трети е Явор Маринов от В. Търново с -11 т. С най-много точки в кръга е Георги Георгиев от “Академик” (Св) – 27. В топ 3 е Георги Павлов с 19 точки. Ученикът в Американски колеж “Аркус” дели трето място и в класацията за най-много борби в кръга с 10 овладени топки под двата коша.
С най-много асистенции в кръга приключи Ст. Димитров – 10. След него с 6 остана Явор Маринов. С най-много откраднати топки в кръга е Явор Маринов със 7, Георги Георгиев от “Академик” е с 6. Топблокировачът в кръга е Ст. Димитров с 2 чадъра. Съотборниците му Найден Найденов и Явор Маринов са с по 1. По един блок имат още Цветослав Христов и Хамза Ашим от “Академик”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново