Станислав Генчев: “Две съдийски грешки решиха мача!”

Публикувано на пн, 18 сеп. 2017
160 четения

Реферът спести червен картон на Мартин Райнов.

“Мач, който не заслужавахме да загубим! Поведохме заслужено, после оставихме противника да разиграва топката и да ни притисне. Въпреки всичко съм доволен от старанието и желанието.
Лошото е, че когато има два добри отбора като “Етър” и “Берое”, фокусът падна върху съдията. При изравнителния им гол първо Райнов игра с ръка на тъчлинията, а после при удара Кото пречи на вратаря ни да избие топката, при това е в засада. Вторият им гол дойде от дузпа, отсъдена за нарушение метър и половина пред пеналта. Две грешки, които се оказаха решаващи да загубим мача, защото донесоха два гола. Не трябва да се случва това.
Поздравявам “Берое”, те са добър отбор. След 1:0 за нас направихме няколко пропуска, които можеха да решат нещата в наша полза. Отчитам и това, че направихме грешки при двата гола, които получихме.”
Александър Томаш – старши треньор на “Берое”:
“Влязохме доста лежерно в мача с мисълта, че “Етър” ще се победи сам. Това не ми хареса. Не притежавахме топката така, както исках, да обърнем фронта на атаката. Но като цяло се радвам, че “Берое” победи не с индивидуални качества, а с колектив и характер. Това показва, че имаме потенциал да се развиваме.
Аз не обичам да коментирам съдиите. Всеки може да има претенции, но може ли после да се промени нещо?! Казах преди мача, че “Етър” е стойностен отбор и който го подцени, ще има проблеми. В равностойния мач колективът и характерът ни донесоха победата.”
Иван Вутов: “Вкараха ни гол от засада и от дузпа за нарушение извън пеналта”
“През първите 45 минути играхме добре и реализирахме гол. Второто полувреме отстъпихме средата на терена. Превъзхождаха ни в бързина. Знаехме, че силата на “Берое” е с раздвижена игра в центъра на терена.
Субективният фактор е съдията, той повлия. Първият гол е от засада, а за втория – събарянето е извън пеналта. Без да се оправдавам от загубата, но съдийството спомогна. Той беше много необективен. Дори един некомпетентен човек щеше да реагира по друг начин. Но нека не се оправдаваме със съдията, и ние сме си виновни. Нямаме повод да смятаме, че днес сме играли слабо.”
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново