Станислав Генчев слага край на кариерата си

Публикувано на пн, 5 юни 2017
277 четения

“Виолетовите” стартират подготовка на 14 юни

Станислав Генчев слага край на състезателната си кариера, съобщи самият той. Досегашният халф окачва обувките на пирона и занапред ще се посвети изцяло на треньорската професия. 90-те минути в Несебър се оказаха последният мач на Генчев като футболист, а в този мач той отбеляза последното си попадение, което прати “Етър” в елита.
“Това е един труден за всеки играч момент, но е неизбежен. Вече съм поел по друг път. Не смятам да се картотекирам като футболист за новия сезон в Първа лига”, обяви Станислав Генчев. “Още през зимата бях наясно, че ще ми е много трудно да съвместявам двете длъжности, и бях решил почти да не играя в мачовете. Но Чавдар Ивайлов се контузи в подготовката, после Дани Апостолов имаше травма, наложи се и двамата да излязат, а после по-бавно навлязоха във форма. Наложи се аз да играя в почти всеки мач и ми беше изключително трудно да съм на терена и да съм треньор. Но мисля, че успях да се справя. Наистина в последните кръгове ми беше вече много трудно. Аз не съм в първа младост, а и не можех да водя нормална подготовка, тъй като се налага да наблюдавам тренировките отстрани. Ангажиментите са много повече, режимът ми е съвсем друг – това са неща, които оказват влияние и аз съм преценил, че изиграх последния си мач за “Етър”, коментира опитният футболист. Станислав Генчев остава старши треньор на “виолетовите” в елита, съобщи Александър Нанков. “Етър” ще му направи подобаващ бенефис, с който да ознаменува края на богатата му футболна кариера.
“Хубаво ще е, ако се организира такъв бенефис. Аз немалко години съм във футбола, с доста футболисти съм играл и ще стане един празник за града и за мен”, сподели играещият досега наставник на “виолетовите”.
36-годишният Станислав Генчев е двукратен шампион на България с “Левски” и носител на купата и Суперкупата, двукратен шампион и с “Лудогорец” и също носител на купата и Суперкупата, носител на купата на България и с “Литекс”.
Любопитното е, че на същата възраст състезателната си кариера в “Етър” приключи и Ивайло Петев, който също веднага стана треньор и пое “Лудогорец”, където стана двукратен шампион именно със Станислав Генчев в състава си.
На 14 юни ще започне подготовката си за новия сезон в Първа лига “Етър”. На 19-и “виолетовите” заминават на предсезонен лагер в Дряново. В момента се водят разговори за насрочването на контролните срещи. “Етър” на този етап не планира да залага на чужденци в селекцията си.
Днес след 19 ч. пред община В. Търново е тържественото награждаване на “виолетовите” с купата и златните медали за влизането в елита, а след това тръгва шествие, което ще завърши пред Царевец с втора част от богатата празнична програма.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново