Станислав Генчев е оптимист за мача с “Локо” (Пд), апелира за подкрепа в Ловеч

Публикувано на чт, 13 юли 2017
326 четения

Със срещата между “Етър” и “Локомотив” (Пловдив) на стадион “Литекс” в Ловеч ще бъде открито новото първенство на Първа професионална лига в петък от 18,45 часа.
Младият наставник на “виолетовите” Станислав Генчев, под чието ръководство “Етър” спечели промоция за майсторската група, е оптимист преди двубоя с пловдивчани. “Гледах няколко техни мача, познаваме се добре, трудно ще се изненадаме. Техен плюс е, че са сработен отбор, опитните им футболисти играят заедно от много време. Добре се представят в офанзивен план и създават проблеми на съперниците си. Оптимист съм за изхода на мача, мисля, че сме направили правилната тактика и тя ще ни донесе успех в петък”, сподели очакванията си Станислав Генчев. През лятната подготовка в тима бяха привлечени 7 футболисти, като селекцията все още не е приключила. С екипа на “виолетовите” през новото първенство ще играят Венцислав Василев, със стаж в отборите на ЦСКА и “Берое”, крайните бранители Веселин Минев и Александър Александров, до сега в столичния “Левски”, вратарят Христо Иванов, халфовете Яни Пехливанов, дошъл от “Нефтохимик”, Мартин Станкев от “Славия” и Румен Руменов, играл за втория състав на ЦСКА София.
“Имахме проблеми в защита и за това основна цел ни бе да привлечем опитни хора. Доволен съм, че взехме всички набелязани играчи и смятам, че отбраната ни е стабилна. При привличането на атакуващи състезатели обаче срещнахме известни затруднения. Говоря с няколко човека, но те самите не са сигурни още какво ще правят. Чакам ги, но се надявам до края на седмицата да решим този проблем, защото закъсняваме. Селекцията е отворен процес, възможно е да има още нови играчи”, каза още Станислав Генчев.
Младият специалист е доволен от осигурените от ръководството условия за подготовка.
“Ръководството се постара да ни осигури необходимите условия. Получихме пълна екипировка, работихме на хубав терен в Дряново по време на лагера, сега преди мача с “Локомотив” пак са ни осигурени две занимания там. Трябва да се реши генерално въпросът с изграждането на добър тренировъчен терен и във В. Търново и всичко ще си дойде на мястото”, допълни Генчев.
Той обяви, че целта пред отбора е да запази мястото си в групата и да се класира по-напред в класирането. “Искам да израствам като треньор, което е свързано с представянето на “Етър”. Искам да побеждаваме и да радваме хората. За това работя денонощно”, разкри личното си предизвикателство треньорът.
Той апелира за подкрепа на “Етър” при домакинствата на тима на стадиона в Ловеч, първото от които е в петък.
Междувременно от клуба информираха, че представителите на медиите – спортни репортери и фотографи, които ще отразяват мача на “Етър” срещу “Локомотив”, ще могат да влизат срещу съответните акредитации. За акредитиране е необходимо да изпратят заявка на email: vt_sport@abv.bg с имената си и медията, за която работят, както и имейл за обратна връзка.

Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново